ΣΠΟΡ

Ο εφετινός τελικός του NFL έχει κινητοποιήσει τις Αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας

Ο εφετινός τελικός του NFL έχει κινητοποιήσει τις Αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας
Reuters / Lucy Nicholson

Η Αστυνομία στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια έχει κινητοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για τον 50ο τελικό του Super Bowl.

Super Bowl 50


(Πηγή: Reuters / Mike Blake)

Denver Broncos και Carolina Panthers ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους, όμως ο εφετινός τελικός του NFL μπορεί να αποτελέσει στόχο για τους τρομοκράτες του ISIS. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι Αμερικανικές Αρχές, έχοντας το πρόσφατο παράδειγμα της επίθεσης στο Παρίσι στον αγώνα της εθνικής Γαλλίας.

Super Bowl 50


(Πηγή: Reuters / Noah Berger)

Τα μέτρα ασφαλείας στο Super Bowl θα είναι αυστηρότερα από πότε και η περιοχή θα θυμίζει στρατοκρατούμενη επικράτεια. Κάθε πινακίδα αυτοκινήτου που θα περνάει τις γέφυρες και θα προσεγγίζει το στάδιο θα καταγράφεται. Κανένα φορτηγό που θα μεταφέρει εξοπλισμό δεν θα μπορεί να πλησιάζει χωρίς να περάσει από ειδικούς ανιχνευτές.

Super Bowl 50


(Πηγή: Reuters / Lucy Nicholson)

Στην πεζογέφυρα δεν θα επιτρέπεται η χρήση drones από πολίτες, ενώ την ημέρα του αγώνα, πάνω από το Levi Stadium θα απαγορευτούν οι πτήσεις. Το FBI θα έχει μέσα στο γήπεδο 6 κρυφούς σταθμούς με πράκτορες του, με σκοπό την προστασία των 75.000 θεατών, που θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Super Bowl 50


(Πηγή: Reuters / Lucy Nicholson)

4.000 υπάλληλοι σεκιούριτυ θα συνδράμουν τις δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με πηγές του CNN, η Αμερικανική Αεροπορία θα σηκώσει στον αέρα 2 αεροσκάφη (F-15 Eagle και Cessna 182) για κάλυψη από αέρος. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν έρθει από το Σηάτλ και θα ελέγξουν εξονυχιστικά όλα τα σημεία του γηπέδου για εκρηκτικά.

Super Bowl 50


(Πηγή: Reuters / Stephen Lam)

Από την Δευτέρα η Ακτοφυλακή χρησιμοποιεί ελικόπτερα Blackhawk, που ελέγχουν μέχρι τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, 65 χλμ νότια του γηπέδου. Η ακτίνα δράσης τους είναι τα 30 ναυτικά μίλια, και καταγράφεται οποιοσδήποτε κινείται σε αυτή την περιοχή.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα, οι Αρχές παρακινούν ταυτόχρονα και τους φιλάθλους να συνεργαστούν και να μην διστάσουν να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, καθώς έχει αποδειχτεί ότι αυτό είναι το καλύτερο αποτρεπτικό μέτρο.

Και η Lady Gaga στο Super Bowl

Μετά την ανακοίνωση των Coldplay, της Beyonce και του Bruno Mars, που θα τραγουδήσουν στο main event του ημιχρόνου, μια ακόμη σταρ θα δώσει το παρόν στον 50ο τελικό.

Η Lady Gaga θα είναι αυτή που θα ερμηνεύσει τον Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο πριν την έναρξη του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη

Το σόου του ημιχρόνου του μεγάλου τελικού στο NFL θα παρουσιάσουν οι Coldplay

ΔΗΜΟΦΙΛΗ