ΣΠΟΡ

Φιλοφρονήσεις και συγκίνηση: Όταν ο Ομπάμα συνάντησε τον Αντετοκούνμπο

Φιλοφρονήσεις και συγκίνηση: Όταν ο Ομπάμα συνάντησε τον Αντετοκούνμπο

Άκρως κολακευτικά ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ομιλία του στο πλαίσιο του All Star Weekend.

 

Η κουβέντα επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και ο Μπαράκ Ομπάμα αποθέωσε τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς, κάνοντας μία προτροπή στον ίδιο για μεγαλύτερη συμμετοχή στα δημόσια event.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετέχει σε αρκετές δραστηριότητες στο Μιλγουόκι, όμως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την άποψη πως η απήχησή του είναι μεγαλύτερη από εκείνη μίας πόλης που τον έχει «αγκαλιάσει».

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Έχεις τον γέρο Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχεις και τον Κέβιν Λοβ που βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πως θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και για ακόμη μία φορά συγκίνησε με την αναφορά στα Σεπόλια, στους ανθρώπους που τον βοήθησαν και υπογράμμισε πως «άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου». Στη συνέχεια, ο Ομπάμα του ζήτησε να έχει περισσότερες κοινές εμφανίσεις, «γιατί νομίζω ότι έχεις να δώσεις περισσότερα».ΔΗΜΟΦΙΛΗ