ΣΠΟΡ

Άρης-ΑΕΚ 0-1: Νίκη με υπογραφή Αλμπάνη

Άρης-ΑΕΚ 0-1: Νίκη με υπογραφή Αλμπάνη
INTIME

Με το «διπλό» απέδρασε από το «Κλ. Βικελίδης» η ΑΕΚ, επικρατώντας 1-0 του Άρη. 

Ο Αλμπάνης σκόραρε μόλις στο 5’ για την Ένωση, με τους «κίτρινους» να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα για την ισοφάριση. Ωστόσο οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 40’ στον Φετφατζίδη, αλλά κι ένα μαρκάρισμα στον Βέλεθ στο 18’. Ο Άρης πάντως για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα δεν σκόραρε στην έδρα του, με τους παίκτες του να βγάζουν μια κούραση.

Τρομερή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», πριν από την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ. Ωστόσο, η Ένωση ήταν αυτή που στο 5’ κατάφερε να προηγηθεί 0-1 με ωραίο πλασέ του Αλμπάνη. Ο Άρης επιχείρησε να αντιδράσει και απαντήσει και στο 12’ η κεφαλιά του Δεληζήση δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ στα καρέ του Μπάρκα. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έψαχνε τις ευκαιρίες για αντεπίθεση, αλλά είχε οπισθοχωρήσει σημαντικά. Στο 38’ ο Ιντέγε αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στη μέση, αλλάζοντας τα πλάνα του Ένινγκ, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι.

Στο 40’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη, ωστόσο ο διαιτητής Καραντώνης δεν έδειξε κάτι, παίρνοντας και τη γνώμη του VAR. Στο 45’ ο Ντουρμισάι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό και δεν ανησύχησε τον Μπάρκα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει το γκολ. Ο Μάσιμο Καρέρα προσπάθησε να αντιδράσει από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τον Αραούχο, σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 58’ ο Γκάμα έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση του Άρη δεν έφερνε αποτελέσματα, ενώ η είσοδος του Μάνταλου έδωσε στην ΑΕΚ περισσότερη ενέργεια. Το παιχνίδι είχε λιγοστές καλές φάσεις, με την υπεροχή των γηπεδούχων να είναι φλύαρη. Το ματς έληξε 0-1 υπέρ της Ένωσης, με τον Άρη να πληρώνει την αστοχία του.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85’ Ντιγκινί), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79’ Μαντσίνι), Ιντέγε (38’ Ντουρμισάι).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (78’ Οικονόμου), Κλωναρίδης (53’ Αραούχο), Αλμπάνης (70’ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ