ΣΠΟΡ

Στέλεχος ΔΟΕ: Κίνδυνος για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο λόγω κοροναϊού

Στέλεχος ΔΟΕ: Κίνδυνος για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο λόγω κοροναϊού
ΑP PHOTO

Η εξάπλωση του κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη, έχει θορυβήσει τη ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) με στέλεχος της να δηλώνει πως δεν αποκλείεται ακόμα και η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Όπως είναι απολύτως λογικό, υπάρχει ανησυχία και για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που θα διεξαχθούν αργότερα μέσα στο 2020, όπως το Euro αλλά κυρίως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα γίνουν στην Ασία και συγκεκριμένα στο Τόκιο.

Μάλιστα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΔΟΕ, ανέφερε ότι είναι πιθανό η εξάπλωση του κοροναϊού να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο.

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ντικ Πάουντ.

Το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, άλλοτε Καναδός κολυμβητής, σχολίασε ακόμα πως:

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Αυτό που υπογράμμισε ο Πάουντ, πάντως, είναι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ούτε μπορούν να γίνουν σε άλλη πόλη, ούτε σε άλλες ημερομηνίες από τις προκαθορισμένες. «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο.

Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως η κατάσταση που δημιουργείται λόγω του κοροναϊού, δεν είναι στα χέρια της ΔΟΕ και σε μια τέτοια περίπτωση «αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ