ΣΠΟΡ

Κοροναϊός: Τέλος τα αυτόγραφα και οι selfies με τους παίκτες της Μπάγερν

Κοροναϊός: Τέλος τα αυτόγραφα και οι selfies με τους παίκτες της Μπάγερν
AP Photo/Frank Augstein

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και βγάζουν selfies με τους οπαδούς.

Το ιατρικό τμήμα της ομάδας τους συνιστά όμως τώρα να αποφεύγουν και τα δύο λόγω του φόβου να μολυνθούν από τον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε η Μπάγερν.

Βασιζόμενος στις οδηγίες του «Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ» ο γιατρός της ομάδας Ρόλαντ Σμιτ έκανε την σύσταση αυτή στους παίκτες.

«Ζητάμε την κατανόηση των οπαδών μας και όλων των επισκεπτών στις εκπαιδευτικές μας μονάδες και στα παιχνίδια μας», αναφέρει το μήνυμα της ιστοσελίδας του συλλόγου του Μονάχου.

«Φυσικά και είναι σημαντικό να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις ώστε να είμαστε πραγματικά ασφαλείς απέναντι στον ιό», δήλωσε σχετικά ο προπονητής της Μπάγερν Χάνσι Φλικ.

Ο βαυαρικός σύλλογος ακολουθεί τις συστάσεις του Ινστιτούτου Κοχ, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Υπηρεσίας της πόλης του Μονάχου για το θέμα του κοροναϊού. Η Μπάγερν παρακολουθεί στενά την κατάσταση δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί ένα ταξίδι της ομάδας στην Κίνα το καλοκαίρι.

Σημειώνεται πως τα κρούσματα του covid-19 έχουν ξεπεράσει τα 60.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τάχθηκε κατά του άμεσου κλεισίματος των συνόρων παρά την εξάπλωση του κοροναϊού. «Μαζί με όλους τους υπουργούς Υγείας της περιοχής καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κλείσιμο ή ο περιορισμός διέλευσης των συνόρων δεν θα ήταν κατάλληλος προς το παρόν. Το κλείσιμο των συνόρων θα είχε αντίκτυπο στον εφοδιασμό της Γερμανίας», δήλωσε απόψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv.

«Ωστόσο, η κατάσταση στη Γερμανία έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν πολύ περισσότερες μολύνσεις και αλυσίδες μολύνσεων που δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε όλες ακόμα», πρόσθεσε ο Σπαν. «Ο κίνδυνος για την κοινωνία στο σύνολό της έχει αυξηθεί, ο κίνδυνος για τα μεμονωμένα άτομα στη Γερμανία είναι χαμηλός έως μέτριος», επισήμανε.

Στη συζήτηση για πιθανές ακυρώσεις σημαντικών εκδηλώσεων, ο Σπαν ζήτησε να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

«Θα πρέπει κανείς να διαχωρίζει τις περιπτώσεις, μεταξύ συναθροίσεων σε σημαντικές εκδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες προέρχονται από χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κοροναϊό όπως είναι η Κίνα και η Ιαπωνία, και μεταξύ συγκεντρώσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος άνθρωποι που προέρχονται από την περιοχή μας. Φυσικά αυτό κάνει τη διαφορά», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ