ΣΠΟΡ

Ντέρμπι σε Μάντσεστερ και Τορίνο

Ντέρμπι σε Μάντσεστερ και Τορίνο
ΑP PHOTO

Μεγάλες «μάχες» σε Premier League και Serie A.

Σημαντικό ματς θα διεξαχθεί στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ επιθυμεί να νικήσει δύο φορές την «συμπολίτισσά» της στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10, όταν προπονητής της ήταν ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Όμως, ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει επικρατήσει και στα τρία ματς που έχει δώσει στο «Θέατρο των ονείρων» στο πρωτάθλημα και με τη σειρά του θέλει να διευρύνει το σερί.

Από εκεί και πέρα, η -τρίτη του βαθμολογικού πίνακα- Λέστερ υποδέχεται την Άστον Βίλα την Δευτέρα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα η τέταρτη Τσέλσι φιλοξενεί την Έβερτον του πρώην προπονητή των «μπλε», Κάρλο Αντσελότι.

Ντέρμπι κορυφής στο Τορίνο

Με έξι παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 29/2-2/3, αλλά αναβλήθηκαν, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού (COVID-19), συνεχίζεται σήμερα η Serie A.

Αυτές οι αναμετρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, η οποία άρχισε την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν... ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Από τα έξι παιχνίδια που θα διεξαχθούν το πλέον σημαντικό είναι το ντέρμπι της -κατόχου του τίτλου- Γιουβέντους με την Ίντερ, ο οποίος είναι γνωστός και ως "Derby d'Italia".

Οι «μπιανκονέρι» υποδέχονται τους «νερατζούρι» το βράδυ της Κυριακής στο Τορίνο και θέλουν τη νίκη για να επιστρέψουν στην κορυφή, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Λάτσιο με προβάδισμα δύο βαθμών, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία βρίσκεται στο -6 από τη «βέκια σινιόρα» με έναν αγώνα λιγότερο, θα «κυνηγήσει» τη νίκη, προκειμένου να μη χάσει έδαφος σε σχέση με τους πρωτοπόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ