ΣΠΟΡ

Η «μεγάλη λευκή ελπίδα» του ΝΒΑ φοβάται ότι θα πεθάνει σύντομα από την καρδιά του

Η «μεγάλη λευκή ελπίδα» του ΝΒΑ φοβάται ότι θα πεθάνει σύντομα από την καρδιά του
ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/Justin Lane

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του ο Λάρι Μπερντ αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται για τον θάνατο του.

Στα 59 του χρόνια νιώθει ότι δεν έχει πολλά χρόνια ζωής. Οι αρρυθμίες έχουν κάνει και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Λάρι Μπερντ έμαθε να ζει με το πρόβλημα της (διογκωμένης) καρδιάς του από τις μέρες κιόλας της δόξας του. Το 1995 διεγνώσθη το πρόβλημα. Το 1998 στους τελικούς των Πέισερς με τους Μπουλς, ο κόουτς Μπερντ λίγο έλειψε να «σβήσει» στο γήπεδο. Ένα τηλεοπτικό τάιμ-άουτ του έδωσε την δυνατότητα να κάτσει σε μια καρέκλα και να ανασάνει.

Οι εφιαλτικές αυτές στιγμές στοιχειώνουν τον πρόεδρο πλέον των Ιντιάνα. Και σε μια συγκλονιστική εξομολόγησή του στο ESPN Magazine αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται για τον θάνατο του. «Έχω πει στην γυναίκα μου να είναι έτοιμη. Δεν υπάρχουν πολλοί ψηλοί στο ΝΒΑ, πάνω από τα 2.10, που να έφτασαν τα 75 χρόνια ζωής. Εκείνη το μισεί, αλλά έτσι είναι. Πάντως δεν ξαγρυπνώ τα βράδια. Αν είναι να γίνει, θα γίνει».

Larry Bird


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Juan Carlos Hidalgo)

Την περασμένη χρονιά το ΝΒΑ θρήνησε παλιές μεγάλες μορφές, «ψηλούς» που δεν κατάφεραν να περάσουν τα 60 τους: Μόουζες Μαλόουν, Ντάριλ Ντόκινς, Άντονι Μέισον. Παίκτες που πρωταγωνιστούσαν στα παρκέ μαζί με τον Λάρι Μπερντ τις δεκαετίες του 80 και του 90.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ