ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών μεγάλα ευρωπαϊκά «ραντεβού»

Κορωνοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών μεγάλα ευρωπαϊκά «ραντεβού»
ΑP PHOTO

Τα μέτρα που λαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού επηρεάζουν και την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι, στις 18/3, για τη φάση των «16» του Champions League.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων και από τις δύο ομάδες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, το κλείσιμο του Camp Nou απέναντι στη Νάπολι για τη δεύτερη αναμέτρηση της φάσης των «16» του Champions League, θα κοστίσει στους «μπλαουγκράνα» έξι εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι προστέθηκε στη λίστα εκείνων που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας της έξαρσης του νέου κορωνοϊού.

Πρόκειται για την αναμέτρηση της ΛΑΣΚ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τη φάση των «16» του Europa League, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (12/3) στο Λιντς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ότι θα απαγορευθούν όλες οι εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 100 ατόμων σε κλειστούς χώρους και άνω των 500 ατόμων σε ανοιχτούς.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου, ο επαναληπτικός για τους «16» του Champions League απέναντι στην Τσέλσι (3-0 έχουν κερδίσει στο πρώτο ματς οι Βαυαροί) θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ποδοσφαιρικοί αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος (Bundesliga) θα γίνουν χωρίς θεατές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλίας, μεταξύ άλλων οι αγώνες της Μένχενγκλάντμπαχ κατά της Κολωνίας την Τετάρτη, του ντέρμπι Ντόρτμουντ κατά της Σάλκε, το οποίο παρακολουθούν 80.000 θεατές το Σάββατο και της Βέρντερ Βρέμης με την Λέβερκούζεν τη Δευτέρα.

«Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου», δήλωσε ο δήμαρχος του Ντόρτμουντ Ούλριχ Ζίραου.

Χωρίς θεατές οι δύο επόμενες αγωνιστικές σε Α΄και Β΄κατηγορία της Ισπανίας

Τα παιχνίδια στην LaLiga Santander και LaLiga SmartBank, τις δύο προσεχείς αγωνιστικές θα διεξαχθούν χωρίς θεατές λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για την 28η και την 29η αγωνιστική στην πρώτη κατηγορία και την 32η και την 33η στη δεύτερη.

Κεκλεισμένων των θυρών ως τις 15 Απριλίου οι αγώνες στη Γαλλία

Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεχιστούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Γαλλίας για τον επόμενο μήνα. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή (LFP), όλοι οι αγώνες των δύο πρώτων κατηγοριών της χώρας θα διεξαχθούν χωρίς θεατές τουλάχιστον ως τις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Χωρίς κόσμο το Γερμανία-Ιταλία

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο για τις 31 Μαρτίου σπουδαίο φιλικό, ανάμεσα σε Γερμανία και Ιταλία, στη Νυρεμβέργη. Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνόϊού η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση ναι μεν δεν θα αναβληθεί, αλλά δε, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των οπαδών.

Τα τρία σενάρια για το πρωτάθλημα που συζητά η ιταλική ομοσπονδία

Tρία είναι τα σενάρια που πρόκειται να εξετάσει το συμβούλιο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την τύχη των πρωταθλημάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica .

Όπως είναι γνωστό ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την επέκταση των περιορισμών σε ολόκληρη την χώρα, ενώ σταμάτησε έως τις 3 Απριλίου κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η ομοσπονδία αναζητώντας λύσεις, έχει καταλήξει σε τρία πιθανά σενάρια: να ζητήσει από την UEFA την μετάθεση στην ημερομηνία έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες ημερομηνίες ώστε να γίνουν τα παιχνίδια, να μελετήσει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα αγώνων ή να τερματίσει την διοργάνωση.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport στην περίπτωση της τρίτης λύσης, δεν προωθείται η επιλογή ανάδειξης πρωταθλητή βάσει της τελευταίας βαθμολογίας και το πιο πιθανό είναι να μην ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια.

Αποφασίζουν για αναβολή ή κλειστές πόρτες στην Πορτογαλία

To ενδεχόμενο της αναβολής του πρωταθλήματος ή της συνέχισής του πίσω από άδειες πόρτες, χωρίς φιλάθλους, εξετάζουν πλέον και οι Πορτογάλοι. Η υπουργός Υγείας της χώρας, Μάρτα Τεμίντο, ανακοίνωσε πως αναβάλλονται ή ακυρώνονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες άνω των 5.000 θεατών λόγω του κορωνοϊού. Μέτρα που αναγκάζουν την πορτογαλική λίγκα να πάρει αποφάσεις, σχετικά με την τύχη των πρωταθλημάτων. Στην Πορτογαλία, υπάρχουν ήδη 39 κρούσματα, από τα 20 το Σάββατο και τα 13 το βράδυ της Παρασκευής.

Πιέσεις στην UEFA από τις Ομοσπονδίες για αναβολή του Euro 2020

Η πίεση στην UEFA γίνεται όλο και πιο έντονη: πλέον, σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες ζητούν να αναβληθεί το EURO 2020 προκειμένου τα εθνικά πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν με την ελάχιστη κανονικότητα.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν, πάντως, προς το παρόν αντιστέκεται και η θέση του είναι ακόμη κατανοητή: για να δημιουργήσει μια διοργάνωση που θα τη «μοιραστούν» 12 ευρωπαϊκές χώρες, έπρεπε πρώτα να δημιουργήσει μια ισχυρή οργανωτική μηχανή, που θα εναρμονιζόταν με όλους τους διαφορετικούς νόμους και θα επέτρεπε την οργανωτική διαχείριση.

Επιπροσθέτως, ο Σλοβένος παράγοντας δεν μπορεί να παραβλέψει ένα γιγαντιαίο κύκλο εργασιών, ο οποίος εκτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μια αύξηση 600 εκατομμυρίων σε σχέση με τη διοργάνωση του 2016. Συνεπώς, οι αντιστάσεις είναι περισσότερο από κατανοητές αλλά κάθε ημέρα που περνάει οι κίνδυνοι μιας ενδεχόμενης αναβολής γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένοι, αφού και η ιδέα διεξαγωγής της τελικής φάσης πίσω από κλειστές πόρτες δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη στα σοβαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ