ΣΠΟΡ

Σάλος στην Αγγλία με τον διεθνή άσο της Σάντερλαντ που παραδέχθηκε σχέσεις με 15χρονη

Σάλος στην Αγγλία με τον διεθνή άσο της Σάντερλαντ που παραδέχθηκε σχέσεις με 15χρονη
Reuters/Andrew Yates

Ενώπιον των Αγγλικών Δικαστηρίων ο Άνταμ Τζόνσον παραδέχθηκε ότι είχε σχέσεις με ανήλικη προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Ο διεθνής Άγγλος εξτρέμ είχε αρνηθεί αρχικά τις κατηγορίες παιδεραστίας, όταν ο πατέρας της 15χρονης είχε κάνει την καταγγελία για το διάστημα 30/12/2014 μέχρι τις 26/2/2015. Είχε συλληφθεί στις 2 Μαρτίου του 2015, αλλά μετά από 5εβδομάδες ξαναγύρισε στα γήπεδα πληρώνοντας την εγγύηση.

Σήμερα όμως στο Δικαστήριο του Μπράντφορντ ο Άνταμ Τζόνσον σόκαρε τους πάντες όταν αποδέχθηκε την ενοχή του για 2 από τα αδικήματα. Ότι συνάντησε την ανήλικη μετά από συζητήσεις μαζί της στο Διαδικτύου με σκοπό την σεξουαλική επαφή και ότι την άγγιξε και την φίλησε γνωρίζοντας ότι είναι κάτω των 16 ετών (όπως ορίζει ο Νόμος). Και στις δύο περιπτώσεις ο 28χρονος ποδοσφαιριστής συμβουλεύτηκε τους νομικούς του και δήλωσε «ένοχος».

Αντίθετα αρνήθηκε 2 άλλες κατηγορίες για σεξουαλική συνεύρεση με την κοπέλα, πριν ορκιστεί το σώμα των ενόρκων, που θα αποφασίσει την τύχη του. Μάλιστα ο Δικαστής Τζόναθαν Ρόουζ έκανε ειδικές συστάσεις στους ενόρκους (6 άντρες και 6 γυναίκες) να μην επηρεαστούν από τα δημοσιεύματα του Τύπου, καθώς ο Τζόνσον είναι ποδοσφαιριστής, αλλά να αποφασίσουν μόνον βάσει των αποδείξεων, που θα παρουσιαστούν στο ακροατήριο, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 12/2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ