ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Ο Μέσι δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ για τη μάχη κατά του ιού

Κορωνοϊός: Ο Μέσι δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ για τη μάχη κατά του ιού
AP Photo/Miguel Morenatti

Ένα εκατομμύριο ευρώ προσέφερε ο Λιονέλ Μέσι σε κλινικές της Βαρκελώνης και του Ροζάριο που δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

«Ο Μέσι έκανε μία δωρεά για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό στην κλινική μας. Σε ευχαριστούμε Λέο για την προσφορά σου και τη βοήθεια» ήταν το μήνυμα της Νοσοκομειακής Κλινικής της Βαρκελώνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα χρήματα που προσφέρει ο θρυλικός ποδοσφαιριστής θα δοθούν εξ' ημισείας στην κλινική της Βαρκελώνης καθώς και σε άλλη μία κλινική στη γενέτειρά του στο Ροζάριο.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 514 νέοι θάνατοι από την επιδημία του κορωνοϊού, ανεβάζοντας σε 2.696 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν σήμερα τα 39.673 από 33.089 που ήταν τη Δευτέρα, αύξηση κατά 6.584 κρούσματα, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ενώ στην Ιταλία παρατηρήθηκε μικρή μείωση των θανάτων σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνει: 394 την Κυριακή, 462 νεκροί τη Δευτέρα, 514 σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ