ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο θρύλος του ποδοσφαίρου Κένι Νταγκλίς

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο θρύλος του ποδοσφαίρου Κένι Νταγκλίς
AP Photo/Jon Super

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη κατά την παραμονή του σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, ο σερ Κένι Νταγκλίς, θρύλος του ποδοσφαίρου, ωστόσο παραμένει προς το παρόν ασυμπτωματικός και παρακολουθείται από γιατρούς.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την οικογένειά του, μέσω της ιστοσελίδας της Λίβερπουλ, ο θρυλικός πρώην παίκτης και προπονητής των «reds» «...διεκομίσθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη 8 Απριλίου για θεραπεία σε μία μόλυνση που απαιτούσε την χορήγηση αντιβιοτικών.

Για να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υπεβλήθη προληπτικά σε τεστ για τον Covid-19, παρότι δεν είχε εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα της ασθένειας. Παραδόξως, το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό, αν και παραμένει ασυμπτωματικός.

Πριν από την διακομιδή του στο νοσοκομείο, ο σερ Κένι είχε επιλέξει εθελοντικά να απομονωθεί για περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο μαζί με την οικογένεια του».

Και συμπληρώνει στην επιστολή της η οικογένεια Νταγκλίς:

«Θα ζητούσε από όλους να ακολουθήσουν τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές στις επόμενες ημέρες και εβδομάδας. Δοθείσης ευκαιρίας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο υπέροχο προσωπικό του αγγλικού δημόσιου συστήματος υγείας, η αφοσίωση, η γενναιότητα και οι θυσίες του οποίου θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής του έθνους σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Θα ήθελε μάλιστα να ζητήσει να τους δοθεί ο απαιτούμενος χώρος ώστε να κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο σε μία πολύ προκλητική περίοδο για αυτούς και επίσης να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των οικογενειακών τους στιγμών. Ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι του άμεσα. Θα επανέλθουμε με περισσότερα νέα, όταν και όπως απαιτείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ