ΣΠΟΡ

Στα τέλη Αυγούστου το Tour de France λόγω κορωνοϊού

Στα τέλη Αυγούστου το Tour de France λόγω κορωνοϊού
AP Photo/Thibault Camus

Την αναβολή για το τέλος Αυγούστου του διάσημου Ποδηλατικού Γύρου τα Γαλλίας, του γνωστού Tour de France, αποφάσισαν οι διοργανωτές εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Tour de France στο Facebook, ακολουθώντας τις οδηγίες του Γάλλου Προέδρου και στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού COVID-19, οι διοργανωτές του Tour de France, σε συνεννόηση με τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (Union Cycliste Internationale -UCI), αποφάσισαν την αναβολή του αγώνα.

Το Tour de France θα διεξαχθεί στις ίδιες διαδρομές, χωρίς αλλαγές, από τη Νίκαια ως το Παρίσι, από το Σάββατο 29 Αυγούστου έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, γνωστότερος ως Tour de France, είναι η πιο γνωστή διεθνής αθλητική διοργάνωση της ποδηλασίας και η σημαντικότερη διοργάνωση ανοιχτού δρόμου, με ιστορία άνω των 110 ετών. Διεξάγεται κάθε χρόνο (ανελλιπώς με εξαίρεση τους δύο παγκοσμίους πολέμους, στα τέλη Ιουνίου. Η διαδρομή περνά από πολλά μέρη σε όλη την έκταση της Γαλλίας (και κάποια σε γειτονικές χώρες), καλύπτοντας απόσταση πάνω από 4.000 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή διακρίνεται σε είκοσι ετάπ (στάδια) το καθένα από τα οποία είναι αυτόνομη κούρσα και έχει δικά του χαρακτηριστικά.

Νικητής θεωρείται ο ποδηλάτης που αθροιστικά, όταν τελειώσουν όλα τα ετάπ, έχει τον καλύτερο χρόνο από όλους.

Μαζί με το Γύρο της Ιταλίας και το Γύρο της Ισπανίας, ο Γύρος της Γαλλίας είναι μια από τις τρεις βασικές διοργανώσεις (και η μεγαλύτερη σε διάρκεια) της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας και γεγονός γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δεν ασχολούνται συστηματικά με την ποδηλασία.

Θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις, και κατά τη διάρκειά του έχουν συμβεί και μερικοί θάνατοι ποδηλατών καθώς και ο «πολυτιμότερος και δυσκολότερος αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ