ΣΠΟΡ

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, πρώτη ήττα του Ολυμπιακού

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, πρώτη ήττα του Ολυμπιακού
EUROKINISSI / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με ένα εύστοχο πλασέ του Βάργκας, που πήρε «ριμπάουντ» έπειτα από άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουονανότε, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που υποχρεώνει σε ήττα τους Ερυθρόλευκους κατά τη φετινή σεζόν και μόλις η τρίτη γενικότερα, μετά τις Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου.

Το ντέρμπι, το οποίο ξεκίνησε στις 19.45 αντί για τις 19.30 λόγω καθυστερημένης άφιξης της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και το πλούσιο σε συγκινήσεις, δεύτερο.

Σημαντική στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η αποβολή του Μποτία στο 47' με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στη φάση του πέναλτι (78'), το οποίο απέκρουσε ο Ρομπέρτο, με τη μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι και να στρώνεται στον Βάργκας, αποβλήθηκε και ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ κόκκινη κάρτα αντίκρισε στο 86 και ο Γκάλο.

Σημαντική νίκη πέτυχε και ο Πλατανιάς, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, ενώ Ατρόμητος και Βέροια έμειναν στο 0-0 στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Η πραγματική εγκληματική οργάνωση

Την έντονη διαμαρτυρία του Ολυμπιακού προκάλεσε η διαιτησία του Καλογερόπουλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έκανε λόγο για αποβολές και πένταλτι-φαντάσματα με επίσημη θέση την οποία μετέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Απόψε είδαμε από το διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Που είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Που είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία 4 χρόνια, συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι», αναφέρουν οι Ερυθρόλευκοι.

Μελισσανίδης: Νικήσαμε τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την επικράτηση της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος προέβη και σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

«Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα, δώσαμε χαρά στον κόσμο και συνεχίζουμε. Αυτή ήταν η ΑΕΚ, πρέπει να συνεχίσουμε. Ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι, ένα κανονικό ντέρμπι και νίκησε η ομάδα μου. Ήταν μία ΑΕΚ απο τα παλιά την οποία χάρηκαν 50,000 άτομα. Ο κόσμος έδωσε εξετάσεις και όπως είδατε δεν έγινε το παραμικρό. Όλα πήγαν καλά, κερδίσαμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Δεν ήταν νίκη - απάτη. Όλες οι νίκες σημαίνουν πολλά, όμως ειδικά αυτή ήταν πολύ σημαντική», τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και συνέχισε λέγοντας:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είτε το θέλουν είτε όχι, θα το αλλάξουν όσοι το αγαπούν. Όλοι το βλέπουν. Μόνο εσείς έχετε μούγγα, οι δημοσιογράφοι. Δεν τα βλέπετε τι γίνεται; Περιμένετε να σας τα πω εγώ; Σήμερα η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το αλλάξουμε όσοι το αγαπάμε πραγματικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ