ΣΠΟΡ

Το 65ο All Star Game ήταν μια γιορτή «αποχαιρετισμού» στον Κόμπε Μπράιαντ

Το 65ο All Star Game ήταν μια γιορτή «αποχαιρετισμού» στον Κόμπε Μπράιαντ
Reuters / Bob Donnan-USA TODAY Sports TPX IMAGES OF THE DAY

Στο πιο παραγωγικό All Star Game όλων των εποχών, η Δύση νίκησε την Ανατολή στο Τορόντο, όλοι όμως ασχολήθηκαν με το αντίο στον Κόμπε Μπράιαντ .

Οι αστέρες του ΝΒΑ είχαν πολλή διάθεση για θέαμα και χαβαλέ, καμία για... άμυνα κι έτσι η Δύση επικράτησε 196-173 (!) της Ανατολής στον πιο παραγωγικό αγώνα όλων των εποχών. Οι 369 πόντοι που πέτυχαν συνολικά οι δύο ομάδες συνέτριψαν το περσινό ρεκόρ με 321.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα ψηφίστηκε MVP για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτι που είχε να συμβεί σε All Star Game από εποχής Μπομπ Πέτιτ (1958 και 1959).

Διοργάνωση αφιερωμένη στον Κόμπε

Τα πάντα όμως κινήθηκαν στους ρυθμούς της 18ης και τελευταίας συμμετοχής του Κόμπε Μπράιαντ. Ο Μάτζικ Τζόνσον ήταν αυτός που έκανε την εισαγωγή στο pregame για το αφιέρωμα στον άσο των Λέικερς.

Ο Κόμπε είχε μεγάλα κέφια από νωρίς παίζοντας με τους γιους του στο παρκέ, ελπίζοντας κάποια στιγμή ότι ίσως εμφανιστεί στο μέλλον ένας ακόμη All Star Μπράιαντ.

Ο 38χρονος θρύλος γνώρισε την αποθέωση που του άξιζε (έχοντας 10 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ), όταν ήρθε η ώρα αν αποχωρήσει από το παρκέ.

Ο ίδιος ο Μάικλ Τζόρνταν, ύμνησε τον Κόμπε Μπράιαντ στις δηλώσεις του στην κάμερα. «Ο Κόμπε αποχωρεί με τον τρόπο που θέλει. Πρόσφερε μεγάλη χαρά στο παιχνίδι. Οι φίλαθλοι και όσοι είναι μέρος του παιχνιδιού τον τίμησαν και του αξίζει. Ήταν ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του μπάσκετ και περιμένω να δω τι θα κάνει μετά. Σίγουρα έχει κάποια σχέδια και ανυπομονώ να δω πώς θα πάει η ζωή του από εδώ και πέρα, με τη γυναίκα του και τα παιδιά του».

Ο κορυφαίος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ Στεφ Κάρι ζήτησε από τον Κόμπε να του υπογράψει την μπλούζα του, ενώ όλοι ήθελαν μια φώτο, μια στιγμή, με έναν από τους κορυφαίους που πάτησαν τα παρκέ του μπάσκετ.

Τέλος ο Air Jordan δεν δίστασε να προκαλέσει τον Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς να δοκιμάσουν να σπάσουν το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς με 72-10 από την σεζόν 1995/96 (οι πρωταθλητές έχουν ήδη ρεκόρ 48-4).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ