ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης
ΑP PHOTO

Συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες, όπως φάνηκε στα τεστ ανίχνευσης του ιού Covid-19, όμως μόνο ένας, ο Ρέναν Λόντι, εξακολουθεί μετά το τεστ αντισωμάτων να δείχνει έντονο ιικό φορτίο.

Στον αντίποδα, οι άλλοι εννιά παίκτες έχουν αναπτύξει αντισώματα πάνω στον ιό κι έχουν πάρει κανονικά το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν προπονήσεις με τους «ροχιμπλάνκος».

Ο Λόντι, δείχνει πάντως στην παρούσα φάση να είναι ασυμπτωματικός και θα πρέπει να περιμένει για λίγες ημέρες ακόμα (όντως σε καραντίνα), προκειμένου να υποβληθεί σε νέο τεστ.

Σε περίπτωση που στο νέο τεστ PCR δεν εντοπιστεί ιικό φορτίο, θα χρειαστεί να περιμένει άλλες τρεις μέρες για να εξεταστεί ακόμη μία φορά και μετά να πάρει το «ελεύθερο» παρουσίας του στις προπονήσεις της Ατλέτικο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Λόντι παρουσίασε στα τέλη Μαρτίου συμπτώματα συμβατά με αυτά του ιού Covid-19 και το ανέφερε στο σύλλογο, ο οποίος τον έθεσε υπό παρακολούθηση τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν τον υπέβαλλε ωστόσο, σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Απλά του ζήτησε να μείνει μόνο σπίτι και να μην βγει καθόλου εκτός της οικείας του. Κάτι στο οποίο ο Λόντι πειθάρχησε απόλυτα όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα. Τις τελευταίες ημέρες, ο διεθνής Βραζιλιάνος μπακ ένιωθε πολύ καλύτερα και είχε ήπια συμπτώματα ρινικής συμφόρεσης.

Θεωρώντας λοιπόν πως δεν είχε κάτι... σοβαρότερο δεν έδωσε μεγάλο βάρος στο να κάνει εξετάσεις για τον κορωνοϊό κι αν μη τι άλλο... σοκαρίστηκε, όταν ενημερώθηκε σήμερα από το κλαμπ πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Εκτός από τον Λόντι, η σύντροφός του και η οικιακή βοηθός τους υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής σε εξετάσεις για τον ιό Covid-19, ενώ οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του κατά τον τελευταίο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ