ΣΠΟΡ

Επέστρεψε η Bundesliga: Πρωτόγνωρες εικόνες για το ποδόσφαιρο - Άδεια γήπεδα και μέτρα ασφαλείας

Επέστρεψε η Bundesliga: Πρωτόγνωρες εικόνες για το ποδόσφαιρο - Άδεια γήπεδα και μέτρα ασφαλείας

Το γερμανικό πρωτάθλημα επέστρεψε και πάλι να προσφέρει πλούσιο θέαμα με τον κορωνοϊό ωστόσο να έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Bundesliga για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι πρωτοφανή και αναμένεται να αποτελέσουν οδηγό για τα πρωταθλήματα που θα επιστρέψουν στη δράση το επόμενο διάστημα.

Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό και άδειες εξέδρες είναι τα χαρακτηριστικά της νέας εποχής.

Οι δημοσιογράφοι φορούν μάσκες και κρατούν τις μεταξύ τους αποστάσεις, για να μεταδώσουν το παιχνίδι.

Το ίδιο ισχύει και για τους φωτογράφους, οι οποίοι με μάσκες έψαχναν το καλύτεροκαρέ από τους αγώνες.

Οι αγώνες γίνονται χωρίς κόσμο με την παρουσία μόνο 300 ατόμων (τα 200 από αυτά τα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ άλλα 100, κυρίως προσωπικό ασφάλειας, θα αναπτυχθούν εκτός του σταδίου).

Οι ποδοσφαιριστές του γερμανικού πρωταθλήματος ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που καλούνται να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ένας από τους νέους κανόνες απαγορεύει ρητά το φτύσιμο (στο χορτάρι) ενώ σύμφωνα με το υγεινομικό πρωτόκολλο, απαγορεύονται επίσης οι αγκαλιές, οι χειραψίες και ως εκ τούτου οι ομαδικοί πανηγυρισμοί.

Παράλληλα μια ακόμα αλλαγή έχει να κάνει με τις πέντε αλλαγές σε ένα ματς, όπου ο κανονισμός αναφέρει ότι η κάθε ομάδα θα έχει τρεις επιλογές για να πραγματοποιήσει τις πέντε κινήσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπαυλας του ημιχρόνου.

Αν μάλιστα κάνουν αλλαγή την ίδια ώρα αμφότερες οι ομάδες, αυτό μετράει σαν μια διακοπή ανά ομάδα, ενώ η εισήγηση των αρμοδίων ήταν να γίνονται μάξιμουμ δύο ποδοσφαιριστές αλλαγή την ίδια στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ