ΣΠΟΡ

Ποσό ρεκόρ για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Ποσό ρεκόρ για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν
AP Photo/John Swart, File

Έναντι του ποσού ρεκόρ των 560.000 δολαρίων πωλήθηκαν σε δημοπρασία τα πάνινα υπογεγραμμένα παπούτσια του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών στο NBA, Μάικλ Τζόρνταν, από την πρώτη του σεζόν στο θεαματικό πρωτάθλημα

Η πώληση των Air Jordan 1s, που σχεδιάστηκαν για τον Τζόρνταν το 1985 και ήταν τα πρώτα υπογεγραμμένα πάνινα παπούτσια, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς αναμενόταν να «χτυπηθούν» από 100.000 έως 150.000 δολάρια στη δημοπρασία που έκλεισε την Κυριακή.

Γνωστός για την πώληση έργων τέχνης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ο οίκος Sotheby’s πραγματοποίησε την πρώτη του δημοπρασία αφιερωμένη αποκλειστικά σε πάνινα παπούτσια την περασμένη σεζόν και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης, 437.500 δολαρίων, για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο της Nike, του έτους 1972, γνωστά ως «Moon Shoe».

Όπως τα περισσότερα μπασκετικά παπούτσια του Τζόρνταν, έτσι κι αυτά, είναι ένα ζευγάρι διαφορετικού μεγέθους (46 το αριστερό και 47 το δεξί).

Jordan


Τα θρυλικά πάνινα παπούτσια (Πηγή: Sotheby's)

Η δημοπρασία συνέπεσε με την 35η επέτειο της μάρκας «Air Jordan» και την προβολή του ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων του ESPN «The Last Dance», αφιερωμένο στους Σικάγο Μπουλς και στον Μάικλ Τζόρνταν.

Τα παπούτσια πωλήθηκαν από τον συλλέκτη Τζόρνταν Γκέλερ, τον ιδρυτή του μουσείου παπουτσιών «Shoezeum» στο Λας Βέγκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ