ΣΠΟΡ

Η ομάδα Strongest της Βολιβίας κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας για 1η φορά από το 1982!

Η ομάδα Strongest της Βολιβίας κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας για 1η φορά από το 1982!
Reuters / Nacho Doce

Μπορεί η ομάδα από την Βολιβία να έχει το όνομα «της πιο δυνατής-The Strongest», ήταν όμως χωρίς εκτός έδρας νίκη για το Copa Libertadores, το Τσάμπιονς Λιγκ της Νότιας Αμερικής, 34 χρόνια.

Από το βράδυ της Τετάρτης όμως, το «στοιχειωμένο ρεκόρ» δεν υπάρχει, με τη νίκη της ομάδας μάλιστα μέσα στην Βραζιλία επί της Σάο Πάολο με 1-0. 48 αγώνες αγνοούσε τη νίκη ο Βολιβιανός σύλλογος με έμβλημα του την τίγρη, που έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα.

UNA GLORIOSA VICTORIA…!!!Informamos a Uds. que desde las 8:30 a.m. de este jueves 18 de Febrero, ya está en sus...

Posted by Club The Strongest on Thursday, February 18, 2016


Μόνον 2 παίκτες από την ομάδα είχαν γεννηθεί το 1982 και ανάμεσα τους δεν ήταν ο σκόρερ Ματίας Αλόνσο, που γεννήθηκε το 1985 και με την κεφαλιά του έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Το γήπεδο της «Strongest», Estadio Hernando Siles, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 3.637 μέτρων και αποτελούσε «πλεονέκτημα» για τον σύλλογο σε όλες τις αναμετρήσεις, εκτός έδρας όμως η ομάδα δεν ήταν τόσο αποτελεσματική.

strongest1


(Πηγή: http://www.club-thestrongest.com/ )

Ο σύλλογος από την Βολιβία είναι στο 1ο γκρουπ του Λιμπερταδόρες μαζί με την Σάο Πάολο, την Ρίβερ Πλέιτ και την Τρουχιγιάνος από την Βενεζουέλα και με το 3ποντο μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει σε μια από τις 2 θέσεις, που δίνουν πρόκριση.

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν να θυμούνται ότι έσπασαν μια «κατάρα» δεκαετιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ