Παναθηναϊκός: Το «πράσινο» μήνυμα κατά του ρατσισμού
Ακολουθώντας τα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ο Παναθηναϊκός έστειλε και το δικό του, πολύ ισχυρό «μήνυμα» κατά του ρατσισμού, με σύνθημα το «we can’t breathe!».
Η προ ημερών δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ προκάλεσε ένα τεράστιο «κύμα οργής» κι αντιρατσιστικών αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.
Στις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού που ξεκίνησαν και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη, πήρε μέρος την Τετάρτη (03/06) κι ο Παναθηναϊκός, με μία κίνηση παρόμοια με τις αντίστοιχες «αντιδράσεις» των Λίβερπουλ, Τσέλσι και Ρόμα.
Συγκεκριμένα, οι Κουρμπέλης, Διούδης, Κολοβός, Αγιούμπ, Καμπετσής, Αθανασακόπουλος, Θεοχάρης, Μπεκ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Ινσούα, έχοντας τον -αφρικανικής καταγωγής- Κριστιάν Κονάν στο κέντρο, φωτογραφήθηκαν γονατιστοί (κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις), με μπλουζάκια που έγραφαν «I can’t breathe».
Εν συνεχεία κράτησαν στα χέρια τους ένα πανό το οποίο έγραφε «we can't breathe» κι έστειλαν με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανάρτησή της στα social media, έγραψε: «Together we are stronger. All against racism. Enough is enough (Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Όλοι ενωμένοι κατά του ρατσισμού. Φτάνει.)»
Αραγτσί: Οι ΗΠΑ μας αντιγράφουν - Μας χτυπούν με κλώνους των ιρανικών Shahed
17:30
Το Ισραήλ ενέκρινε «έκτακτο» κονδύλι για στρατιωτικές αγορές για τον πόλεμο στο Ιράν
17:18
«Είμαι ακόμα ζωντανός», απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του
17:00
Μια ηλιακή έκλειψη, κομήτες και βροχές μετεωριτών: Τι φαινόμενα περιλαμβάνει το αστρονομικό 2026
16:59