ΣΠΟΡ

Ενώπιον ακροατηρίου το βίντεο της συνάντησης του Τζόνσον με την 15χρονη και η κατάθεση του πατέρα

Ενώπιον ακροατηρίου το βίντεο της συνάντησης του Τζόνσον με την 15χρονη και η κατάθεση του πατέρα
Reuters / Andrew Yates

Βίντεο από το αυτοκίνητο του Άνταμ Τζόνσον προβλήθηκε στο Δικαστήριο, ενώ παρουσιάστηκε η κατάθεση του πατέρα στην Αστυνομία.

Στο βίντεο λίγων δευτερολέπτων, που τράβηξε η 15χρονη με το κινητό της, φαίνεται το ταμπλό του τζιπ του Άνταμ Τζόνσον, να μιλά για ποδόσφαιρο και το «θύμα» να λέει απλά «ναι».

Η κατάθεση του πατέρα

Το σώμα των ενόρκων άκουσε την κατάθεση του πατέρα της 15χρονης, για το πώς η κόρη του αποκάλυψε το περιστατικό. Τα βασικά σημεία, που επέτρεψε το Δικαστήριο να δημοσιοποιηθούν:

«Κατέβηκε τρέχοντας από το δωμάτιο της, κλαίγοντας και λέγοντας ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Έκανα 1 ώρα να την ηρεμήσω και μου ζήτησε να μην πω σε κανέναν, όσα θα μου αποκάλυπτε. Πρόσθεσε ότι πιθανότατα δεν θα την πίστευα και εγώ της είπα, ότι πάντα θα την πιστεύω και μπορεί να με εμπιστεύεται. Μου είπε ότι συναντήθηκε με τον Άνταμ Τζόνσον και όταν την ρώτησα «γιατί», μου αποκρίθηκε «για να μου υπογράψει μια φανέλα, αλλά συνέβησαν διάφορα». Την ρώτησα αν έκαναν σεξ και το αρνήθηκε, αλλά έκλαιγε με λυγμούς στην αγκαλιά μου. Ήμουν σε κατάσταση σοκ και δεν την πίστευα. Ήταν φανατική οπαδός της Σάντερλαντ και θεώρησα φυσιολογικό να της υπογράψει μια φανέλα, αφού ο Τζόνσον ήταν ο ήρωας της. Ήξερα ότι πήγαινε στα ματς και έμενε μετά το τέλος του αγώνα για αυτόγραφα. Επίσης γνώριζα ότι ήταν "φίλη" στο twitter με τον παίκτη και την κοπέλλα του. Επικοινώνησα με την μητέρα της για να ξέρει τι έχει γίνει». Την επόμενη ημέρα η νεαρή κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις δύο συμμαθητριών της 15χρονης, και ο Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής φέρεται να κανόνιζε και 3ο ραντεβού για να κάνει σεξ με την μαθήτρια, μια μέρα πριν την καταγγελία της στην Αστυνομία. Ραντεβού που ακυρώθηκε από την πλευρά του παίκτη τελευταία στιγμή, καθώς δεν μπορούσε να βρει δικαιολογία, και έκανε έξαλλη την καταγγέλλουσα.

Τα βασικά σημεία των καταθέσεων

• Η «φίλη ν.2» παραδέχθηκε ότι η 15χρονη επιζητούσε την δημοσιότητα και ήθελε να είναι στο κέντρο της προσοχής
• Η 15χρονη φοβόταν ότι δεν θα την πιστέψουν παρά τα μηνύματα
• Δεν ήθελε να πει το παραμικρό τους γονείς της μετά από ό,τι έγινε και της ήταν τελικά πολύ δύσκολο να τους αναφέρει με λεπτομέρειες τα περιστατικά.

• Ο Τζόνσον της έστειλε μήνυμα όταν η σύντροφός του Στέισι Φλάουντερς γέννησε.
• Ο ποδοσφαιριστής έκανε καινούργιο λογαριασμό στο Snapchat για να μπορεί να επικοινωνεί με την 15χρονη, χωρίς να τον καταλάβει η σύντροφός του.
• Σε ένα πάρτυ στις 31 Ιανουαρίου 2015 (μία ημέρα μετά το 2ο ραντεβού τους και την σεξουαλική πράξη), η 15χρονη μέθυσε και είπε λεπτομέρειες στις φίλες της.
• Την παραμονή (25 Φεβρουαρίου 2015) της καταγγελίας του περιστατικού στην Αστυνομία, είχαν κανονίσει και 3ο ραντεβού με τον παίκτη, για να κάνουν σεξ. Ο Άνταμς το ακύρωσε, γιατί δεν μπορούσε να βρει δικαιολογία να φύγει από το σπίτι και την σύντροφό του.
• Η 15χρονη έδειξε μηνύματα στις φίλες της για το 3ο ραντεβού, που κανόνιζε με τον παίκτη.
Η ακύρωση του ραντεβού έκανε έξαλλη την μαθήτρια, που είχε ακυρώσει μάθημα χορού. Ακολούθως πήγε με μια φίλη της σπίτι του για να δουν αν είναι εκεί το αμάξι του και ότι έλεγε αλήθεια και έβγαλε φώτο έξω από αυτό.
• Η 15χρονη πανικοβλήθηκε όταν τις είδαν έξω από το σπίτι του παίκτη

• Οι δύο από τις τρεις φίλες της 15χρονης «έσβησαν» υλικό από το κινητό τους και είπαν ψέματα στην αστυνομία, ότι τους το έκλεψαν.
• Η 15χρονη τους ζήτησε να μην πουν λεπτομέρειες στην Αστυνομία για τις σεξουαλικές πράξεις του 2ου ραντεβού.

Αίσθηση έχει προκαλέσει όλες αυτές τις ημέρες το γεγονός ότι ο Τζόνσον παρακολουθεί ατάραχος την διαδικασία και τις καταθέσεις, δίχως να αντιδράσει στο ελάχιστο, ενώ η σύντροφός του, Στέισι Φλάουντερς ήταν μαζί του μόνο την ημέρα της κατάθεσης της 15χρονης. Όλες τις άλλες ημέρες δεν έχει εμφανιστεί στο Δικαστήριο.

Δείτε εδώ τι έχει γίνει στην δίκη Τζόνσον την Τετάρτη

Η κολλητή της 15χρονης επιβεβαίωσε στη δίκη τα ραντεβού με τον Άνταμ Τζόνσον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ