ΣΠΟΡ

O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ζητά τα νόμιμα έσοδά του από τη Euroleague

O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ζητά τα νόμιμα έσοδά του από τη Euroleague
paobc.gr

Με επιστολή του στη Euroleague, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ζητά να εξοφληθούν οι φετινές οφειλές προς την ομάδα.

Η απόφαση για την οριστική διακοπή της Euroleague έχει ληφθεί εδώ και εβδομάδες, ωστόσο οι ομάδες δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για τις οφειλές της διοργανώτριας προς αυτές, όσον αφορά τα διαφημιστικά και τα τηλεοπτικά έσοδα.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστειλε σήμερα επιστολή στη Euroleague, ζητώντας τα χρήματα που του οφείλονται από τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι.

Καταρχάς, όπως καλώς γνωρίζετε, οι προγραμματισμένες δόσεις που αφορούν στο μερίδιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα έσοδα της Euroleague (ενδεικτικά, τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα) παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες προς την ομάδα μας και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες από τη 15η Μαΐου 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον προγραμματισμό μας.

Επιπλέον, παρότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες μετά τη διακοπή της σεζόν 2019-20, η Euroleague ουδόλως έχει ενημερώσει τις ομάδες σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης καθώς και για τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις υπάρχουσες ή μελλοντικές χορηγικές συμφωνίες της Euroleague Basketball.

Η μη εκπλήρωση των ανωτέρω σημαντικών υποχρεώσεών σας προς τις ομάδες καταδεικνύει σαφώς την έλλειψη προγραμματισμού και επαγγελματισμού εκ μέρους της Ευρωλίγκας, η οποία μας καθιστά ευάλωτους και εκτεθειμένους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Ενόψει των ανωτέρω, για ακόμη μία φορά ζητούμε τόσο την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών όσο και τη λεπτομερή ενημέρωσή μας σχετικά με τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Βασίλειος Γ. Παρθενόπουλος
Γενικός Διευθυντής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ