ΣΠΟΡ

Το Χόλυγουντ ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία με την ζωή του σκόρερ της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι

Το Χόλυγουντ ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία με την ζωή του σκόρερ της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι
Reuters / Jason Cairnduff

Η εκτόξευση του Τζέιμι Βάρντι από τα ερασιτεχνικά γήπεδα της Αγγλίας στην Premier League με την Λέστερ, τα ρεκόρ και η εθνική ομάδα θα αποτελούν το σενάριο της ταινίας.

Το όλο εγχείρημα φαίνεται να έχει αναλάβει ο βραβευμένος Βρετανός σεναριογράφος Adrian Butchart. Για πρώτη φορά συναντήθηκε με τον παίκτη, αφότου έκανε το ρεκόρ σκοραρίσματος σε 11 συνεχόμενα ματς στα τέλη Νοεμβρίου.

«Το γεγονός ότι πριν 5 χρόνια ήταν στα ερασιτεχνικά γήπεδα και τώρα βάζει γκολ και κάνει ρεκόρ κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, είναι μια ιστορία, που θα θελε νομίζω να δει ο κόσμος», είχε δηλώσει εκείνες τις ημέρες στον Αγγλικό Τύπο ο σεναριογράφος.

Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις με τον Τζέιμι Βάρντι για τις λεπτομέρειες της ταινίας και κυρίως για το ποιος θα μπορούσε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την πλευρά των παραγωγών έπεσαν τα ονόματα πρωτοκλασάτων ηθοποιών όπως ο Robert Pattinson, ο Andrew Garfield και ο Zac Efron.

Ο Βάρντι πάντως είχε μια πρόταση-έκπληξη: τον Βίνι Τζόουνς, πρώην διεθνή Άγγλο ποδοσφαιριστή και νυν ηθοποιό του Χόλυγουντ. Από το 1998 έχει παίξει δεύτερους ρόλους σε επιτυχημένες ταινίες όπως Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), Snatch (2000), Swordfish (2001), X-Men: The Last Stand (2006), Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (2010), και τον πρωταγωνιστικό σε μια ποδοσφαιρική ταινία, το Mean Machine (2001).

mean machine 2


(Πηγή: IMDb)

Σίγουρα οι παραγωγοί θα προτιμήσουν έναν πιο εμπορικό ηθοποιό ενώ ανασταλτικός παράγοντας είναι η ηλικία του Τζόουνς. Έχει κλείσει τα 51 και δύσκολα θα μπορούσε να ερμηνεύσει τα εφηβικά χρόνια του Βάρντι, όταν εργαζόταν παράλληλα σε φαρμακαποθήκη, κουβαλώντας κούτες για 30 λίρες την εβδομάδα και παράλληλα έπαιζε μπάλα.

«Αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι η ταινία προχωρά», δήλωσε στις εφημερίδες ο Βάρντι. «Ομολογώ ότι πρέπει να είναι τρελοί, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Θα θελα ασφαλώς τον Βίνι, αλλά ας περιμένουμε».

Ο Butchart βρίσκεται πίσω από τις πρώτες 2 ταινίες Goal (2005 και 2007), που ασχολούνται με την ζωή του Μεξικανού μετανάστη Santiago Munez και το ταξίδι του από την Αμερική στην Premier League και στη συνέχεια την Ρεάλ Μαδρίτης (με cameo εμφανίσεις σταρ της βασίλισσας), που έκαναν εισπράξεις πάνω από 40 εκατομμύρια € παγκοσμίως.

Το ποδόσφαιρο (εκτός αν μιλάμε για ταινίες όπως το Football Factory, που αναφέρεται στην ιστορία των χούλιγκανς ή τις αυτοβιογραφικές-Μαραντόνα, Γιουνάιτεντ, Ζιντάν κλπ) δεν είναι πάντως από τα αγαπημένα θέματα του Χόλυγουντ και είναι ελάχιστες οι ταινίες, που κατάφεραν να γίνουν παγκόσμια επιτυχία: Escape to Victory (Σταλόνε, Πελέ, Μάικλ Κέιν), Bend It Like Beckham (Κίρα Νάιτλι, Τζον Ρις Ντέιβις), Damned United (η ιστορία του Μπράιαν Κλαφ στη Ληντς με τον Μάικλ Σιν).

damned united


(Πηγή: IMDb)

Το μπάσκετ, το μπέιζμπολ και η πυγμαχία συνεχίζουν να μονοπωλούν (λογικά λόγω δημοφιλίας) το ενδιαφέρον των studios στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

victory


(Πηγή: IMDb)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ