ΣΠΟΡ

Σοκάρει στην απολογία του στο Δικαστήριο ο Τζόνσον, που επιμένει ότι «έμειναν» στο φιλί.

Σοκάρει στην απολογία του στο Δικαστήριο ο Τζόνσον, που επιμένει ότι «έμειναν» στο φιλί.
Reuters / Andrew Yates

Η σημερινή ημέρα (Δευτέρα) στην δίκη του Τζόνσον για τις κατηγορίες της παιδεραστίας ήταν αφιερωμένη στην κατάθεση του ποδοσφαιριστή ενώπιον των ενόρκων.

Ο Άνταμ Τζόνσον έδωσε την δική του οπτική για τα όσα έγιναν με την 15χρονη στις δύο συναντήσεις τους στο αυτοκίνητο του. Εμφανίστηκε μετανιωμένος για όλη την ιστορία, αναγνωρίζοντας ότι δεν συμπεριφέρθηκε ώριμα, αλλά παρασυρόμενος από τον τρόπο ζωής των ποδοσφαιριστών. Παραδέχθηκε πάντως ότι κάποια στιγμή ένιωσε σεξουαλική έλξη για την ανήλικη μαθήτρια. Την ώρα που αναφέρθηκε στην σύντροφό του, Στέισι Φλάουντερς ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας ότι συνεχίζει να την αγαπάει. Το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου αντάλλασε μηνύματα και με τις δύο και η σύντροφός του υποπτευόταν ότι μιλά και με κάποια άλλη. Τα κυριότερα σημεία της κατάθεσής του:

• Παραδέχομαι ότι γνώριζα ότι ήταν ανήλικη και έπρεπε να προφυλάξω και εκείνη και τον εαυτό μου.
• Με την ανταλλαγή μηνυμάτων άρχισα να νιώθω και κάτι περισσότερο. Αρχικά έλεγα ότι θα μείνουμε στο φιλί, αλλά μετά πέρασε από το μυαλό μου η επιθυμία να την «αγγίξω σεξουαλικά» και ότι πιθανόν κάτι να συνέβαινε.

• Της έστειλα μήνυμα ότι ήθελα να της βγάλω το τζιν. Ήταν ένα ηλίθιο φλερτ. Δεν έκανα όμως αυτά που υποστηρίζει ότι συνέβησαν.
• Φλέρταρα μαζί της. Με ρώτησε νομίζω στο 2ο ραντεβού γιατί το συζητάμε και ότι ήρθε για το «ευχαριστήριο φιλί» και μετά φιληθήκαμε. Σε ερώτηση «αν το ήθελε» και «αν το ευχαριστήθηκε», ο Τζόνσον απάντησε «ναι».
• Η Σάντερλαντ ήξερε ότι έχω φιλήσει μια ανήλικη κοπέλα.
• Ήμουν μπερδεμένος την στιγμή που την φίλησα. Αναλογιζόμουν τους ανθρώπους που απογοήτευα. Συνέχισα να ανταλλάσω μηνύματα, αλλά δεν επρόκειτο να πραγματοποιήσω τίποτε από όλα αυτά. Ήμουν τόσο ανόητος και ανεύθυνος, που νόμιζα ότι μιλάω σε μια ενήλικη.
• Αποφάσισα να διακόψω οποιαδήποτε επαφή μαζί της , κάποια στιγμή μετά την 2η συνάντησή μας αναλογιζόμενος την θέση μου και την ηλικία της.

• Η αναζήτηση στο Google για τη «νόμιμη ηλικία συναίνεσης» για σεξουαλική πράξη, δεν είχε να κάνει με την 15χρονη, παρότι συμπίπτει χρονικά. Το έκανα γιατί συζητούσαμε συχνά με τους συμπαίκτες μου από όλα τα μέρη του κόσμου για τέτοια θέματα.
• Πράγματι έκανα sexting με 20χρονες ακόμη και την περίοδο, που η σύντροφος μου ήταν έγκυος. Ακόμη και από το δίπλα δωμάτιο. Δεν συμπεριφέρθηκα σωστά ούτε σε εκείνη ούτε στη νεογέννητη κόρη μου.
• Η Στέισι Φλάουντερς υποπτευόταν ότι την ίδια εποχή έστελνα μηνύματα και σε κάποια άλλη, αλλά δεν σκεφτόμουν καθόλου καθαρά. Μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρούσε η σχέση μας, αν δεν με εμπιστευόταν.
• Ήμουν κακομαθημένος και εγωιστής, λόγω της δημοσιότητας και του εύκολου χρήματος, που μου έδωσε το ποδόσφαιρο.

• Είναι εύκολο να παρασυρθείς όταν είσαι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μόνος και να στείλεις «βρώμικα μηνύματα». Το έκανα και με την 15χρονη και ντρέπομαι για αυτό.
• Στην 1η μας συνάντηση της υπέγραψα τις φανέλες και μιλήσαμε για την ομάδα, αλλά ήταν πολύ αγχωμένη επειδή περνούσε κόσμος δίπλα από το αμάξι. Όταν έφυγε, της έστειλα μήνυμα, «μου χρωστάς». Ξέρω ότι δεν έπρεπε να το κάνω.
Όλα είναι δικό μου λάθος και ξέφυγα. Εύχομαι να είχα μείνει σε απλά μηνύματα, όπως μιλάς σε έναν οπαδό. Έπρεπε να ξέρω ότι έκανα λάθος. Είναι εύκολο να «ξεφύγεις» όταν στέλνεις sms.
• Μου έστειλε μια φωτογραφία με μπικίνι στο Snapchat και της ζήτησα να το βγάλει. Ήταν η αυθόρμητη αντίδραση μου στην «ανάρτησή» της. Ποτέ δεν μου στειλε γυμνή φωτογραφία, παρότι υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων για κάτι πιο «πονηρό» και «πικάντικο».

Η απολογία του 28χρονου παίκτη θα συνεχιστεί και αύριο, ενώ ούτε σήμερα βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο του Μπράντφορντ η «σύντροφός» του Στέισι Φλάουντερς ή κάποιος από την οικογένεια του.

Θυμηθείτε τι έγινε στην δίκη την Παρασκευή

Για πρώτη φορά ακούστηκε στο Δικαστήριο η θέση του Άνταμ Τζόνσον για τις κατηγορίες παιδεραστίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ