ΣΠΟΡ

Προσφυγή για αναβολή των εκλογών της FIFA από τον "υποψήφιο πρόεδρο" πρίγκηπα της Ιορδανίας

Προσφυγή για αναβολή των εκλογών της FIFA από τον "υποψήφιο πρόεδρο" πρίγκηπα της Ιορδανίας
Reuters / Arnd Wiegmann

Ο πρίγκηπας Αλι Μπιν Αλ Χουσεϊν προσέφυγε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) ζητώντας την αναβολής της εκλογικής διαδικασίας την Παρασκευή για την ανάδειξη του νέου προέδρου της FIFA.

Ο λόγος για αυτή την ενέργεια του Αλί Μπιν Αλ Χουσεϊν είναι η απόρριψη του αιτήματος του προς την αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να υπάρχουν διαφανείς θάλαμοι στους οποίους θα μπαίνει ο κάθε ένας για να ψηφίσει.

Μέχρι τώρα η ψηφοφορία στην FIFA γίνεται μέσω των κινητών τηλεφώνων. Ο ιορδανός πρίγκηπας τονίζει ότι με την κίνηση του αυτή θέλει να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας και την «διαφάνεια». To CAS θα πρέπει τώρα μέχρι την Πέμπτη να αποφανθεί επί του αιτήματος της επ αόριστον αναβολής.

Τα μέλη της FIFAείναι 209 και χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 στην πρώτη ψηφοφορία (139) για να κατακτήσει κάποιος την νίκη. Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Σεπ Μπλάτερ είναι 5: ο Ιταλός Γ.Γ. της UEFA Gianni Infantino, ο Νοτιοαφρικανός Tokyo Sexwale (μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ΠΚ 2010), ο Γάλλος Jerome Champagne (πρώην στέλεχος της FIFA), ο Ιορδανός πρίγκηπας Ali Bin-Hussein (τέως αντιπρόεδρος της FIFA) και ο σεΐχης του Μπαχρέιν Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa (πρόεδρος της Ασιατικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου)

Μουντιάλ με 40 ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο

Ινφαντίνο και ο σεϊχης Αλ Καλίφα είναι τα δύο φαβορί για την νίκη προεδρική εκλογή σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών. Ο Ιταλός παράγοντας πάντως έκανε ένα ακόμη άνοιγμα στις "μικρές χώρες" με συνέντευξη του στην ισπανίκη AS, προαναγγέλοντας αύξηση των ομάδων, που θα παίρνουν μέρος στο μουντιάλ.

«Θα δώσουμε την ευκαιρία σε άλλες οκτώ ομάδες (σύνολο 40) να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Είναι το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το ποδόσφαιρο και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ