ΣΠΟΡ

Premier League: Επέστρεψε στο Champions League η Γιουνάιτεντ, ήττα για την Γουλβς πριν τον Ολυμπιακό

Premier League: Επέστρεψε στο Champions League η Γιουνάιτεντ, ήττα για την Γουλβς πριν τον Ολυμπιακό
AP PHOTO

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στην 38η και τελευταία αγωνιστική της εφετινής Premier League, καθώς πήραν τα αποτελέσματα που ήθελαν και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο επόμενο Champions League και Europa League αντίστοιχα.

Οι «κόκκινοι» διάβολοι, αν και βολεύονταν με το «Χ» στο «ντέρμπι» με τη Λέστερ για ένα εισιτήριο στο Champions League, επικράτησαν κατά κράτος των «αλεπούδων» στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Φερνάντες και Λίνγκαρντ πήραν τη νίκη με 2-0 και μαζί την 3η θέση (υπερισχύουν στην ισοβαθμία με την Τσέλσι).

Την ίδια ώρα η Τότεναμ με την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) που απέσπασε στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, πήρε την 6η θέση και το τελευταίο εισιτήριο του Europa League, καθώς έπιασε τη Γουλβς (ηττήθηκε με 2-0 στην Τσέλσι) στους 59 βαθμούς, αλλά την προσπέρασε στη βαθμολογία, καθότι έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Οι έντεκα που ξεκίνησε στον αγώνα με την Τσέλσι ο προπονητής της (αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League) Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο, μαζί με τις αλλαγές των «λύκων» (σε διάταξη 3-4-3), ήταν οι: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Ντόχερτι (59' Ποντένσε), Ντεντόνκερ, Νέβες (59' Μοουτίνιο), Τζόνι (59' Βινάγκρε), Νέτο (46' Τραορέ), Ζότα, Χιμένες.

Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ πέρασε εύκολα από την έδρα της Νιούκαστλ με 3-1, μολονότι δέχθηκε γκολ στο πρώτο λεπτό από τους «ανθρακωρύχους», ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ακόμη έναν περίπατο με 5-0 επί της ουραγού Νόριτς, ξεπερνώντας τα 100 γκολ στην εφετινή Premier League (102 συνολικά).

Στη μάχη του υποβιβασμού, η Γουότφορντ και η Μπόρνμουθ θα ακολουθήσουν τη Νόριτς στην Championship. Η πρώτη ηττήθηκε 3-2 από την Άρσεναλ, ενώ η δεύτερη, παρά το «διπλό» που έκανε στο «Γκούντισον Παρκ» επί της Έβερτον (3-1), δεν μπόρεσε να φτάσει και να προσπεράσει στην ισοβαθμία την Άστον Βίλα, η οποία πήρε τον βαθμό που έψαχνε στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-1) κι ανανέωσε την παραμονή της στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ