ΣΠΟΡ

Πρώτη προπόνηση του Ένζο Ζιντάν με την ανδρική ομάδα υπό τις οδηγίες του πατέρα του.

Πρώτη προπόνηση του Ένζο Ζιντάν με την ανδρική ομάδα υπό τις οδηγίες του πατέρα του.
Reuters / Juan Medina

Ο Ζινεντίν Ζιντάν προπόνησε για πρώτη φορά τον γιο του Ένζο με την ανδρική ομάδα της Ρεάλ, ενόψει του μαδριλένικου ντέρμπυ με την Ατλέτικο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που πατέρας και γιος συνεργάζονται. Ο Ζιζού είχε υπό τις οδηγίες του τον 20χρονο Ένζο και στην Real Madrid Castilla, την ομάδα Νέων της «βασίλισσας», πριν πάρει «προαγωγή» στην θέση του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Enzo Alan Zidane Fernández ανήκει στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2004 (9 χρόνων). Το «γονίδιο Ζιντάν» έχει περάσει και στο νεαρό, που επίσης ξεχωρίζει με την ηγετική του παρουσία στο κέντρο του γηπέδου. Ο Ζινεντίν Ζιντάν το καλοκαίρι του είχε δώσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με όλους τους νεαρούς αστέρες της «βασίλισσας» να αναγνωρίζουν τις ικανότητες του Ένζο και να μην δυσανασχετούν για «οικογενειοκρατία».

enzo zidane 2011


(Ο Ένζο Ζιντάν (2ος από δεξιά) στην προπόνηση της ανδρικής ομάδας της Ρεάλ το 2011- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΜΕ / EPA / Bernardo Rodriguez)

Άλλωστε ο Ζιζού δεν είναι ο πρώτος που αναγνώρισε το ταλέντο του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο από το 2011 είχε καλέσει τον μικρό σε ηλικία (16 χρόνων) για προπονήσεις με τους «μεγάλους». Απλά η προπόνηση της Τετάρτης έχει την δική της σημειολογία καθώς υπάρχει εν όψει το μεγάλο ντέρμπυ της πόλης με την Ατλέτικο.

enzo zidane 3y ballondor


(Ζινεντίν και Ένζο Ζιντάν με την Χρυσή Μπάλα του 1998 - Πηγή: Twitter)

Μαζί του ήταν 3 ακόμη «φυντάνια»: ο Όντεγκαρντ, ο Μάρκος Γιορέντε και ο Κάρλος Άμπαντ. Ο Ένζο (τον βάφτισαν με το όνομα του κορυφαίου Ουρουγουανού άσου, Ένζο Φραντσέσκολι) είναι ο μεγαλύτερος από τους 4 υιούς Ζιντάν: τον Λούκα, τον Τέο και τον Ελιάζ, που επίσης αγωνίζονται στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως δεν είναι μακριά η ώρα, που οι οπαδοί της Ρεάλ ξαναδούν το όνομα Zidane στην πλάτη μια φανέλλας...

zidane family


(Η οικογένεια Ζιντάν κατά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ρεάλ Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ - EPA / Victor Lerena)

Διαβάστε ακόμη

Ζινεντίν Ζιντάν: Από τις Ακαδημίες των Καννών στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ