ΣΠΟΡ

Να ανατρέψει την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ θέλει ο Ολυμπιακός για πρόκριση στους 16 του Europa

Να ανατρέψει την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ θέλει ο Ολυμπιακός για πρόκριση στους 16 του Europa
Reuters / Francois Lenoir

Κόντρα στην παράδοση, ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει με την πρόκρισή του στους 16 του Europa League, ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Άντερλεχτ, η οποία ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένη.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Μάρκο Σίλβα συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα και τους Σιόβα-Ερνάνι (που ήταν τραυματίες). Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός προπονήθηκε με την ομάδα κανονικά εχθές, όμως μοιάζει πολύ δύσκολο να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, αφού λογικά δεν θα ναι 100% έτοιμος. Μποτία και Ντα Κόστα θα είναι πιθανότατα στο κέντρο της άμυνας, όπως και στις Βρυξέλλες.

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δίλλημα για την θέση του επιτελικού μέσου: Τσόρι ή Φορτούνης φέρονται να διεκδικούν μία θέση. Πάντως ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την «πρόκριση»: Ρομπέρτο, Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Βούρος, Ντα Κόστα, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγε, Πουλίδο, Σεμπά.

Σίλβα: «Δεν αμφιβάλλω πως μπορούμε»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αρκεί να είναι αποτελεσματική και να περιορίσει τα λάθη. «Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το αποτέλεσμα. Έχει μεγάλη σημασία πώς παίζεις σε έναν αγώνα, αλλά πιο μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε και πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στη ρεβάνς και πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη. Έχουμε αυτοπεποίθηση και παρότι ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε»

https://www.instagram.com/p/p

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές και τόνισε ότι θα χρειαστεί υπομονή. «Έχει γίνει μόνο το... μισό παιχνίδι από την σειρά. Όποιος συμμετέχει σε αυτή τη φάση, πρέπει να σκέφτεται πως η πρόκριση έρχεται σε δύο μέρη. Ολοκληρώθηκε το πρώτο ματς, δεν ήταν θετικό το αποτέλεσμα και πλέον έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε στο γήπεδό μας. Το πόσο πρέπει να κερδίσουμε θα το σκεφτούμε μετά. Αν σκεφτούμε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, τότε αυτό θα ‘ναι λάθος».

Αποφασισμένη η Άντερλεχτ

Και με τον Ντεφούρ στην αποστολή της, ταξίδεψε για την Αθήνα η Άντερλεχτ. Ο διεθνής Βέλγος μέσος, που ήταν αμφίβολος μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς, συμπεριελήφθη στην αποστολή, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Η προϊστορία και η «κακή παράδοση»

Η προϊστορία λέει ότι η Άντερλεχτ έχει χάσει σε δύο επισκέψεις της σε ελληνικό έδαφος για ευωρπαϊκό παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους. Και μάλιστα με σκορ που θα χαρίσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό: 3-1 για τους ομίλους του Champions League to 2013-2014 και 5-1 στην Πάτρα για τον β γύρο του Πρωταθλητριών της σεζόν 1974-75 9με την περίφημη διαιτησία Παλοτάι, και το εκτός έδρας γκολ των Βέλγων να τους δίνει την πρόκριση).

Ο Ολυμπιακός όμως έχει «κακή παράδοση» όποτε έχει χάσει στο πρώτο νοκ-άουτ, με μόλις 2 προκρίσεις σε 26 αναμετρήσεις: με την Ράντ (1989 ήττα 2-1 εκτός, νίκη 2-0 στον Πειραιά) και την Τσερνομόρετς (1992 ήττα 1-0 εντός και νίκη 3-0 εκτός έδρας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ