ΣΠΟΡ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επίσημα υποψήφιος για MVP και αμυντικός της χρονιάς

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επίσημα υποψήφιος για MVP και αμυντικός της χρονιάς
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Morry Gash

Είναι επίσημο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι υποψήφιος για να αναδειχθεί… back to back MVP της Regular Season στο NBA.

Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε την προηγούμενη σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απόλυτα δίκαια είχε αναδειχθεί MVP στη Regular Season του NBA για τη σεζόν 2018-2019.

Ο «Greek Freak» είχε μπει το ίδιο… φουριόζος και στη φετινή σεζόν, αλλά ο κορωνοϊός χάλασε τα σχέδια όλων και έφερε τη μεγάλη διακοπή στον «μαγικό κόσμο», όπως και σε όλα τα αθλητικά γεγονότα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το NBA, όμως, έχει αρχίσει ξανά στη «φούσκα» του Ορλάντο και ο Γιάννης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Οδηγεί τα «Ελάφια» στην πρώτη θέση της περιφέρειας και ελπίζει σε ακόμα καλύτερη πορεία στα playoffs από την περσινή.

Η παρουσία του Αντετοκούνμπο ήταν βέβαιο πως θα τον φέρει ξανά υποψήφιο για να διεκδικήσει το βραβείο του MVP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα από το NBA το Σάββατο.

Παράλληλα, ο Γιάννης είναι υποψήφιος και για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς. Σε αυτή την κατηγορία έχει αντιπάλους τους Ρούντι Γκομπέρ και Άντονι Ντέιβις, ενώ για το βραβείο του MVP θα παλέψει και πάλι με τον Τζέιμς Χάρντεν και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πάντως, οι Μπακς διεκδικούν βραβείο και με τον προπονητή τους, Μάικ Μπουντεχόλζερ που είναι υποψήφιος για τεχνικός της χρονιάς. Ο κόουτς του Μιλγουόκι θα διαγωνιστεί με τους Μπίλι Ντόνοβαν (Νετς) και Νικ Νερς (Ράπτορς).

Το βραβείο του έκτου καλύτερου παίκτη στη σεζόν διεκδικούν οι Μοντρέζλ Χάρελ των Κλίπερς, Ντένις Σρέντερ των Θάντερ και Λου Ουίλιαμς των Κλίπερς.

Για το βραβείο του ρούκι της χρονιάς θα παλέψουν οι Τζα Μόραντ των Τίμπεργουλβς, Κέντρικ Ναν των Χιτ και Ζάιον Ουίλιαμσον των Πέλικανς.

Τέλος, το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη στο NBA διεκδικούν οι Λούκα Ντόνσιτς των Μάβερικς, Μπαμ Αντεμπάγιο των Χιτ και Μπράντον Ίνγκραμ των Πέλικανς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ