ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός: Κουρμπέλης, Διούδης, Βιγιαφάνιες οι αρχηγοί

Παναθηναϊκός: Κουρμπέλης, Διούδης, Βιγιαφάνιες οι αρχηγοί

Η νέα σεζόν πλησιάζει και όλες οι… εκκρεμότητες πρέπει να φεύγουν απ’ τη μέση. Μέσα σε αυτές είναι και η ανάδειξη των αρχηγών. Στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια συνηθιζόταν να υπάρχει ορισμός των captains. Με αυτό τον τρόπο επιλέγονταν αυτοί που θα φορούσαν το περιβραχιόνιο. Φέτος, αυτό άλλαξε. Ο Ντάνι Πογιάτος έβαλε τους παίκτες του να ψηφίσουν και με αυτό τον τρόπο προέκυψε η τριάδα των αρχηγών.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, όταν ακόμη η αποστολή ήταν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει. Εκεί λοιπόν οι παίκτες του «τριφυλλιού» κλήθηκαν να επιλέξουν το ποιοι θα ηγούνται στον αγωνιστικό χώρο. Ποιοι θα έχουν την τιμή να φορούν το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Πρώτος όπως αναμενόταν, αναδείχθηκε ο αρχηγός των τελευταίων ετών, Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο διεθνής άσος θα είναι ο πρώτος captain του «τριφυλλιού» και όποτε αγωνίζεται θα έχει αυτό το ρόλο. Δεύτερος, βγήκε ο Σωκράτης Διούδης. Για τον Έλληνα τερματοφύλακα τιμητική αυτή η επιλογή, καθώς θεωρείται… υπαρχηγός αυτή τη στιγμή και φυσικά όταν δεν παίζει ο «Κούρμπε» ή όταν αντικαθίσταται, το περιβραχιόνιο θα πηγαίνει σ’ αυτόν. Και τα δύο παιδιά τη σεζόν που μας πέρασε υπέγραψαν και νέα συμβόλαια «δένοντας» το μέλλον τους στον Παναθηναϊκό, με την ανάδειξή τους στις δύο πρώτες θέσεις των αρχηγών να είναι ενδεικτική και της γνώμης των συμπαικτών τους για αυτούς!

Τρίτος αρχηγός τώρα, είναι ένας… νεοφερμένος παλιός! Ο λόγος φυσικά για τον Λούκας Βιγιαφάνιες.

Ο αρχηγός που επέστρεψε στο «τριφύλλι» για να ηγηθεί στους αγωνιστικούς χώρους, έχει πάρει αυτό το ρόλο και στα αποδυτήρια με το… καλησπέρα. Λογική επιλογή αν αναλογιστεί κανείς και το μεγάλο ποσοστό των Ισπανόφωνων που υπάρχουν πλέον στην ομάδα. Ο Βιγιαφάνιες είναι ο συνδετικός κρίκος και έτσι το γεγονός πως βρίσκεται στην τριάδα των captains είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Την περασμένη σεζόν στους αρχηγούς του «τριφυλλιού» ήταν πέρα απ’ τον Κουρμπέλη και οι Χρήστος Δώνης-Κολοβέτσιος. Ο πρώτος έχει αποχωρήσει απ’ την ομάδα, ενώ ο δεύτερος θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μια και δεν υπολογίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ