ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας 3-1: Πρόκριση και πλησιάζει τους ομίλους του Champions League

ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας 3-1: Πρόκριση και πλησιάζει τους ομίλους του Champions League
ΙΝΤΙΜΕ

Έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Χρήστο Τζόλη (σημείωσε δυο γκολ και μοίρασε μια ασίστ στον Πέλκα) ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Μπεσίκτας στην Τούμπα επικρατώντας 3-1 των Τούρκων.

Οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα με αυτή τη νίκη προκρίθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και έκαναν ένα ακόμα βήμα για να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα με αυτή την πρόκριση έκλεισαν θέση γι΄αυτούς του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, με αυτήν πρόκριση ο ΠΑΟΚ θα βάλει στα ταμεία του τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League και θα κυνηγάει πλέον την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του Ροντρίγκο στο 43ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο να πέφτει στο γήπεδο στην προσπάθεια του να μαρκάρει τον Μπόιντ. Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκο υπέστη θλάση και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι και προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με «δράστη» τον Χρήστο Τζόλη. Ο Έλληνας παίκτης του ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Γιαννούλη και εκτέλεσε για το 1-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Τζόλης χτύπησε και πάλι στο 24ο λεπτό όταν μετά από ασίστ του Άκπομ έκανε το 2-0 δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Στο 30ο λεπτό ο Τζόλης από εκτελεστής έγινε δημιουργός και σέρβιρε το γκολ στον Πέλκα, που ήρθε να κάνει το 3-0. Στη συνέχεια, στο 36ο λεπτό η Μπεσίκτας μείωσε με 3-1, με «δράστη» τον Λάριν.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 4-1 αλλά ο Άκπομ είδε τον τερματοφύλακα της Μπεσίκτας να του λέει «όχι» στο να χριστεί σκόρερ καθώς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Άγγλος επιθετικός (το κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Ουέλινγκτον) στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ απείλησε και για τέταρτο γκολ αλλά δεν άλλαξε κάτι και έτσι η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο (44΄Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84΄Ζαμπά), Πέλκας (76΄Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλσίν): Ντεστανόγλου, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ν΄Σακαλά (82΄Ναγίρ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46΄Οζιακούπ), Μενσά (69΄Τοκόζ), Ενκούντου, Λάριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ