ΣΠΟΡ

Tσιτσιπάς: «Ήταν πάντα όνειρό μου να παίξω στο Arthur Ashe»

Tσιτσιπάς: «Ήταν πάντα όνειρό μου να παίξω στο Arthur Ashe»
AP Photo / Frank Franklin II

Πάντα ονειρευόταν να παίξει στο Arthur Ashe Stadium, παραδέχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προσθέτοντας ότι ελπίζει να πάει καλύτερα από τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στο US Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχασε από τον Άντρεϊ Ρούμπλεφ στον 1ο γύρο το 2019, θα κάνει τη Δευτέρα στις 10μ.μ. (ώρα Ελλάδας) το ντεμπούτο του στο κορυφαίο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στον 1ο γύρο του φημισμένου τουρνουά τον Ισπανό τενίστα, Άλμπερτ Ράμος Βινόλας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ATP, σημείωσε:

«Δεν έχω παίξει ποτέ στον Arthur Ashe για να βιώσω εδώ στο US Open. Έπαιξα μόνο δύο φορές στο τουρνουά. Δεν πήγα πολύ καλά, σύμφωνα με τις προσδοκίες μου. Θα ήθελα να παίξω, σίγουρα, είναι σαν όνειρο για όλους, να παίξω έναν αγώνα στο Arthur Ashe. Ήταν ένα όνειρό μου, για πάντα».

Ο Έλληνας πρωταθλητής αποκλείστηκε προχθές από τον Καναδό Μίλος Ράονιτς, στα ημιτελικά του τουρνουά Western & Southern Open, τίτλο που κατέκτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Το επίπεδο τένις που έπαιξα στην Αυστραλία σε αντίθεση με αυτό στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ, πολύ διαφορετικό. Ελπίζω πραγματικά να κερδίσω εναντίον του στο μέλλον, επειδή είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος», τόνισε ο Τσιτσιπάς ενώ για την μετάθεση του US Open, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πρόσθεσε:

«Ήμουν σε θέση να γεμίσω το χρόνο μου και να είμαι συνεχώς παραγωγικός, παρόλο που αυτή τη φορά ήταν περίεργη για όλους. Βρήκα τρόπους να συμμετέχω περισσότερο σε άλλα πράγματα, εκτός από το τένις φυσικά. Η προπόνησή μου ήταν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής ρουτίνας μου πίσω στην ακαδημία στη νότια Γαλλία. Πήρα λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, απλά να περάσω καλά, παρόλο που δεν ήταν πραγματικά η καλύτερη περίοδος για να περάσω καλά. Είμαστε όλοι στα σπίτια μας. Βρήκα ακόμα τρόπους να αισθάνομαι διασκεδαστικός και να νιώθω σαν να κάνω κάτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ