ΣΠΟΡ

Ανατροπή με Μέσι: Έριξε τις απαιτήσεις της η Μπαρτσελόνα, παίζει τα «ρέστα» της η Σίτι

Ανατροπή με Μέσι: Έριξε τις απαιτήσεις της η Μπαρτσελόνα, παίζει τα «ρέστα» της η Σίτι
AP Photo/Manu Fernandez/Pool

Το «σίριαλ» με το που θα καταλήξει τελικά ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζεται και αναμένεται να έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι από τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι έστειλε το burofax στην Μπαρτσελόνα και έκανε γνωστό στον νέο τεχνικό της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν, ότι σκέφτεται να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τους Καταλανούς, ότι θα ακολουθούσε μια σειρά από επεισόδια που ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρείες θα ζήλευαν και θα έχει ενδιαφέρον κάποια στιγμή στο μέλλον να τις δούμε στη μικρή οθόνη.

Ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να βάλει τέλος στην πορεία του με την Μπαρτσελόνα, η οποία όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει έτσι δίχως κάποιο όφελος. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν τα ξένα ΜΜΕ, οι Καταλανοί έχουν ρίξει πλέον τις απαιτήσεις τους βλέποντας ότι δεν οδηγεί κάπου όλο αυτό.

Μάλιστα ο Αργεντίνος άσος έδειξε για μια ακόμα φορά ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα και κανείς δεν αλλάζει αυτήν την απόφαση με την κίνηση του να μην βρεθεί στην πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Ο Λιο είχε γνωστοποιήσει στους «Μπλαουγκράνα» πως δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» στην προετοιμασία της ομάδας, δείγμα της κακής σχέσης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε εκείνον και τη διοίκηση του συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mirror οι Μπλαουγκράνα είναι πρόθυμοι να δώσουν την συγκάταθεση τους στην παραχώρηση του Αργεντίνου σούπερ σταρ στην Μάντσεστερ Σίτι με μια πρόταση κοντά στα 280 εκατομμύρια ευρώ παρά το γεγονός ότι ο Μπαρτομέου (δεν διανύει τις καλύτερες ημέρες του στην ομάδα μετά τις αντιδράσεις των οπαδών) είχε καταστήσει σαφές ότι θα παραχωρήσει τον Μέσι μόνο αν βρεθεί ομάδα που θα δώσει τα 700 εκατ. ευρώ της ρήτρας του.

Από εκεί και πέρα, όπως μεταδίδει η καταλανική Sport, η Μάντσεστερ Σίτι που έχει κάνει τις πιο ουσιαστικές κινήσεις από Ίντερ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους που ήταν οι άλλες ομάδες που ήθελαν τον παίκτη σκοπεύει να δώσει από τα ταμεία της ένα ποσό γύρω στο 1 δισ. ευρώ για να πάει στο Μάντσεστερ τον Μέσι.

Η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι προσφέρει στον Μέσι την δυνατότητα να αγωνιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια στην Premier League και στους πολίτες και μετά για άλλα δύο χρόνια στο αμερικανικό MLS με την φανέλα της New York FC. Οι πάγιες ετήσιες απολαβές θα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όταν θα μετακινηθεί στις Η.Π.Α. ο Αργεντινός θα πάρει ως πριμ (loyalty bonus) άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως δεν μπορεί να πάρει νωρίτερα λόγω περιορισμών του Financial Fair Play.

Υπέρ της Μπαρτσελόνα η La Liga, σε ισχύ η ρήτρα του Μέσι

Νέo επεισόδιο στη διαμάχη του Λιονέλ μέσι με τη Μπαρτσελόνα, καθώς η ισπανική LaLiga, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι ο Αργεντινός επιθετικός πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα του εάν θέλει να φύγει από την ομάδα. Δηλαδή, υποστηρίζει το επιχείρημα του συλλόγου, σημειώνοντας ότι ο Μέσι δεν είναι, επομένως, ελεύθερος να υπογράψει με άλλη ομάδα.

Η LaLiga ανέλυσε το συμβόλαιο του Μέσι, εξαιτίας των αντιφατικών πληροφοριών που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχέση του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να ισχύει και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να φύγει εάν η ρήτρα καταγγελίας 700 εκατ. ευρώ δεν καταβληθεί εκ των προτέρων. Ο ποδοσφαιριστής υποστηρίζει, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω fax, ότι είναι ελεύθερος και σήμερα δεν παρουσιάστηκε στις προγραμματισμένες εξετάσεις για κορωνοϊό που πέρασαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Απομένει η αντίδραση του Μέσι στην ανακοίνωση της LaLiga.

Nωρίτερα, σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser» ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να φύγει από τους «μπλαουγκράνα» ως ελεύθερος καθώς δεν έχει πια ισχύ η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν ο Μέσι υπέγραψε την τελευταία ανανέωση με τη Μπαρτσελόνα, το έκανε για τρεις σεζόν: από την περίοδο 2016-17 ως αυτήν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες (2019-20).

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός η σεζόν 2020-21 ήταν προαιρετική. Αν ο παίκτης αποφάσιζε να φύγει εντός της τριετίας τότε θα έπρεπε να καταβληθεί η ρήτρα, η οποία πια δεν ισχύει βάσει αυτών των δεδομένων. Το θέμα, ωστόσο, είναι πότε θεωρεί κάθε μία από τις δύο πλευρές ότι έληξε η σεζόν.

Σύμφωνα με τους «μπλαουγκράνα» υπάρχει πάντα η ημερομηνία της 10ης Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τον Μέσι η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον τελικό του Champions League, που μεταφέρθηκε χρονικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ