ΣΠΟΡ

Μένει στη Μπαρτσελόνα ο Μέσι

Μένει στη Μπαρτσελόνα ο Μέσι
AP Photo/Emilio Morenatti

Ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξή του εξήγησε τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του ίδιου και της Μπαρτσελόνα ενώ ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στους «μπλαουγκράνα».

Το θέμα της παραμονής του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα ή όχι, ήταν αυτό που απασχόλησε όλους τους φιλάθλους -κι όχι μόνο- το τελευταίο διάστημα. Από τη στιγμή που και οι «μπλαουγκράνα» και οι αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές στην Ισπανία, ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι το συμβόλαιο του Αργεντινού σούπερ σταρ με την ομάδα ήταν σε ισχύ, όπως και η ρήτρα των 700 εκατ. ευρώ, θεωρούταν σχεδόν σίγουρο ότι ο Μέσι τελικά δεν θα φύγει από την ομάδα στην οποία μεγαλούργησε και έφτασε να θεωρείται ίσως και ο κορυφαίος όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα να… συρθούν στα δικαστήρια. Ο ίδιος ο 32χρονος σούπερ σταρ, εξήγησε πως αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Goal.com, που κατάφερε να εξασφαλίσει το αποκλειστικό του αιώνα, ο Μέσι έκανε σαφές πως παρά την κόντρα του με τον Μπαρτομέου, την πικρία που μπορεί να έχει και τη θέληση να φύγει στην αρχή, εν τέλει μένει στη Μπαρτσελόνα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το καμάρι της Καταλονίας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Λιονέλ Μέσι, έδωσε και μερικές συγκλονιστικές ατάκες. Όπως αυτή για την αντίδραση της συζύγου και των παιδιών του, όταν τους ανακοίνωσε την πρόθεση να φύγει από τη Μπαρτσελόνα.

«Όταν τους είπα τη θέλησή μου να φύγω, ζήσαμε ένα τεράστιο δράμα. Όλη η οικογένεια άρχισε να κλαίει, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να φύγουμε από τη Βαρκελώνη, ούτε να αλλάξουν σχολείο», είπε χαρακτηριστικά ο Μέσι για το πως βίωσε η οικογένειά του το διάστημα της πιθανής αποχώρησης από τους «μπλαουγκράνα».

«Ήθελα νέες προκλήσεις»

«Κοιτώντας πιο μακριά, εγώ ήθελα να παραμείνω ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο. Να κερδίζω τίτλους, να διεκδικώ το Champions League. Μπορεί να το χάσεις, αλλά πρέπει να είσαι εκεί και να το διεκδικείς. Να μην καταρρέεις όπως πάθαμε στη Ρώμη, στο Λίβερπουλ και τη Λισαβόνα. Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να αποδεχθώ μια νέα πρόκληση», ανέφερε.

«Η Μπάρτσα η ομάδα της ζωής μου, ποτέ απέναντί της στο δικαστήριο»

Στη συνέχεια, ο Μέσι δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και προς τον πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

«Πίστευα, ήμουν σίγουρος δηλαδή, πως ήμουν ελεύθερος να φύγω. Ο πρόεδρος άλλωστε πάντα μου έλεγε πως στο τέλος της σεζόν θα είμαι ελεύθερος να αποφασίσω αν θέλω να μείνω ή όχι. Τώρα στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν το είπα πριν τις 10 Ιουνίου. Ήταν ένα διάστημα που προσπαθούσαμε ακόμα για το πρωτάθλημα, στη μέση της πανδημίας του κορωνοϊού», είπε ο Αργεντινός «μύθος» και πρόσθεσε:

«Κι αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσω στην ομάδα. Τώρα θα συνεχίσω στην ομάδα γιατί ο πρόεδρος μου είπε πως θα φύγω μόνο αν πληρωθεί η ρήτρα των 700 εκατ. ευρώ και αυτό είναι αδύνατο».

Όσο για το αν υπήρχε άλλος τρόπος για να φύγει ο Μέσι; Τα πράγματα για εκείνον ήταν ξεκάθαρα. Δεν θα διάλεγε ποτέ να οδηγηθεί σε δικαστική διαμάχη με τη Μπαρτσελόνα.

«Υπήρχε άλλος δρόμος. Να πάμε σε δίκη. Δεν θα πήγαινε ποτέ στο δικαστήριο απέναντι στη Μπάρτσα, είναι η ομάδα που αγαπάω, μου έδωσε τα πάντα από όταν ήρθα. Είναι το κλαπ της ζωής μου. Εδώ έφτιαξα τη ζωή μου».

«Έκλαιγαν τα παιδιά μου»

Η εξομολόγηση του Λιονέλ Μέσι, είχε ακόμα πιο συγκινητικά σημεία όταν ο Αργεντινός αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο πώς αντέδρασαν τα παιδιά του σε όσα έγιναν.

«Ο Ματέο είναι ακόμα μικρός και δεν συνειδητοποιεί τι σημαίνει να πας κάπου αλλού, να κάνεις άλλη ζωή για κάποια χρόνια. Ο Τιάγκο είναι μεγαλύτερος. Άκουσε κάτι στην τηλεόραση και άρχισε να ρωτάει. Δεν ήθελα να ξέρει πως μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει σχολείο, να κάνει νέος φίλους. Άρχισε να κλαίει και να μου λέει "δεν θέλω να φύγουμε". Ήταν πολύ σκληρό πραγματικά. Το κατάλαβα απόλυτα, έγινε και με εμένα το ίδιο, ήταν πολύ δύσκολο να πάρει μια απόφαση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Μέσι είπε ακόμα ότι:

«Λατρεύω τη Βαρκελώνη, δεν θα βρω καλύτερο μέρος από εδώ, πουθενά. Ακόμα έχω το δικαίωμα να αποφασίσω. Έψαχνα για νέους στόχους, νέες προκλήσεις. Την επόμενη ημέρα μπορεί να γύριζα πίσω, γιατί η Βαρκελώνη έχει τα πάντα. Οι γιοι μου, η οικογένειά μου, μεγάλωσαν εδώ, είναι από εδώ. Δεν ήταν λάθος το να θέλω να φύγω. Το χρειαζόμουν, το κλαμπ το χρειαζόταν και θα ήταν καλό για όλους».

Όσο για το πως το πήρε η σύζυγός του, ο Μέσι απάντησε: «Η σύζυγός μου, με πόνο ψυχής μου είπε πως με υποστηρίζει και πως θα είναι δίπλα μου».

Πλέον, ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να μπει στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, να συνομιλήσει με τον Ρόναλντ Κούμαν για την ομάδα της νέας σεζόν και πως οι Καταλανοί θα επιστρέψουν από την κακή σεζόν που τελείωσε και θα γίνουν ξανά ομάδα – φόβητρο τη νέα σεζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ