ΣΠΟΡ

Δηλώσεις εναντίον συμπαικτών του έκανε ο Κριστιάνο μετά την ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο.

Δηλώσεις εναντίον συμπαικτών του έκανε ο Κριστιάνο μετά την ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο.
Reuters / Juan Medina

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε άνω κάτω από τις δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο αμέσως μετά την ήττα με 1-0 από την Ατλέτικο στο Μπερναμπέου, καθώς τα έβαλε με τους συμπαίκτες του!

Σε μια πρωτοφανή έξαρση εγωισμού, ο CR7 βγήκε και κατηγόρησε κάποιος από τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ότι δεν έχουν το απαιτούμενο επίπεδο για να παίζουν μαζί του (!): «Για εσάς (σ.σ. τα Μέσα) μπορεί να φαίνεται ότι είμαι σκατά. Αυτό προκύπτει εάν ακούσω τον Τύπο. Τα στατιστικά όμως είναι εδώ και λένε την αλήθεια για μένα. Αν όλοι οι παίκτες της Ρεάλ βρίσκονταν στο δικό μου επίπεδο, τώρα θα βρισκόμασταν απλά στην κορυφή.

Δεν θέλω να δυσφημίσω κανέναν από τους συμπαίκτες μου, αλλά όταν δεν είναι εδώ οι καλύτεροι, είναι δύσκολο το να νικήσεις. Μου αρέσει να παίζω με τον Πέπε, τον Μπέιλ, τον Καρίμ, τον Μαρσέλο. Δεν εννοώ ότι οι Χεσέ, Λούκας, Κόβατσιτς δεν είναι καλοί, αλλά...». Και ολοκλήρωσε με επίθεση στον Ράφα Μπενίτεθ: «Δεν ξέρω αν για την κατάστασή μας οφείλεται η κακή προετοιμασία στην αρχή της σεζόν. Είναι αλήθεια όμως οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί μα έχουν πλήξει σοβαρά. Ο Ζινεντίν δεν μπορεί να παίξει, αλλά κάνει τρομερή δουλειά. Είμαι μαζί του, χρειάζεται χρόνο και είμαι χαρούμενος που δουλεύω μαζί του».

«Βράζουν» τα αποδυτήρια

Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις στο εσωτερικό ήταν αλυσιδωτές, παρότι η Ρεάλ προσπάθησε να κρατήσει τα στεγανά των αποδυτηρίων. Πρώτος ο ίδιος ο Κριστιάνο Ροναλντο ξαναέκανε δηλώσεις στην MARCA σε μια εμφανή προσπάθεια του να τα μαζέψει: «Αναφερόμουν στην φυσική κατάσταση κάποιων στην ομάδα. Ασφαλώς και δεν είμαι καλύτερος από κανέναν συμπαίκτη μου».

Ο Σέρχιο Ράμος με την ιδιότητα του αρχηγού, επιχείρησε επίσης να δικαιολογήσει τον Ρονάλντο: «Αν ξέρει κάποιος τον Ρονάλντο, αυτός είμαι εγώ. Δεν νομίζω ότι ήθελε να επιτεθεί σε κανένα συμπαίκτη του. Ως αρχηγός νιώθω περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει τη δική του γνώμη. Ξέρω τον Κριστιάνο πολύ καλά και ίσως δεν εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο».

«Πόντιος Πιλάτος» ο Ζιντάν

Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια στάση του Ζιντάν. Πριν λίγο καιρό την «πλήρωσε» ο Χαμές Ροντρίγκες για την συμπεριφορά του. Τώρα όμως δεν έκανε την παραμικρή δημόσια αναφορά στον Πορτογάλο, παρότι ο Ζιζού είναι ο μόνος με το «ανάστημα» που θα μπορούσε να τα βάλει μαζί του. Αρκέστηκε να πει ότι η Ρεάλ δεν έχει τύχη για τον τίτλο...: «το πρωτάθλημα τελείωσε. Πάντα είναι δύσκολο να χάνεις εντός έδρας από την Ατλέτικο. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, τα πράγματα θα αλλάξουν από τη νέα χρονιά. Την Τετάρτη έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα παιχνίδι (σ.σ εμβόλιμη αγωνιστική στην Ισπανία), αλλά δεν είμαι τρελός, είναι δύσκολη η κατάσταση. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε επαγγελματίες. Δεν περίμενα να χάσουμε απόψε, πρέπει να ψάξω να βρω λύσεις. Η Ρεάλ ποτέ δεν τα παρατά...»

Την γλύτωσε με γιούχα ο Πέρεθ

Με αυτή την κατάσταση ουσιαστικά γλύτωσε τα χειρότερα ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ, που απλά αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς, που ζήτησαν την παραίτησή του. Μαζί του τα άκουσαν και κάποιοι από τους παίκτες (Ίσκο, Χαμές).

Η Ατλέτικο έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει 3 συνεχόμενες φορές την Ρεάλ στο σπίτι της για το πρωτάθλημα. Το γκολ του Γκριεζμάν την εδραίωσε στην 2η θέση στο -5 από την Μπαρτσελόνα (που πάντως αύριο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη με την Σεβίλλη στο Καμπ Νόου), ενώ η Ρεάλ είναι στο -9 από την κορυφή (που μπορεί να γίνει -12).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ