ΣΠΟΡ

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός: Επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός: Επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Ο πολυνίκης του θεσμού επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, πανηγυρίζοντας το 28ο τρόπαιο και φυσικά το... ετεροχρονισμένο νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Πρωταγωνιστής στην τέταρτη νίκη των «ερυθρόλευκων» σε οκτώ συναντήσεις με την ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου, ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος χρίστηκε ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης στο 9.

Έτσι ξεκίνησαν…

Με δεδομένο ότι το ματς έγινε με τα περσινά ρόστερ, οι επιλογές των Μάσιμο Καρέρα και Πέδρο Μαρτίνς ήταν περιορισμένες. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκίνησε με το… γνώριμο 4-3-3, χωρίς εκπλήξεις ενώ ο αντίστοιχος των «ερυθρόλευκων» επέλεξε το 4-2-3-1, αφήνοντας στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη.

Η ΑΕΚ τη μεγάλη ευκαιρία, ο Ολυμπιακός το γκολ

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερη τον αγώνα και «φωνάζει» για μια ανατροπή του Ολιβέιρα από τον Μπουχαλάκης στο 7ο λεπτό, όπου ο Κάιπερς έδειξε «παίζεται». Ο Πορτογάλος ήταν κι ο πρωταγωνιστής και στη μεγάλη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο 8ο λεπτό όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει αλλά μετά την προβολή που έκανε, ο Μπα έδιωξε την μπάλα στη γραμμή. Αυτό που δεν κατάφερε η «Ένωση» το έπραξε ο Ολυμπιακός με τον Ραντζέλοβιτς στο 9’.

Ο Καμάρα βρήκε με όμορφο τρόπο τον Σέρβο στα δεξιά, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Λόπες, ο οποίος αποτέλεσε απειλή για την «ερυθρόλευκη» άμυνα επίθεση στο πρώτο 20λεπτο, αλλά σε αυτή τη φάση ήταν εκτός θέσης.

Δεν… ψάρωσε ο Τζολάκης

Οι παίκτες του Καρέρα ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την παρουσία του νεαρού Τζολάκη στην εστία του Ολυμπιακού. Ο 18άχρονος τερματοφύλακας, όμως, ήταν σταθερός, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μεγάλα κενά στην άμυνα τους. Στο 33ο λεπτό, ο Λιβάγια απέφυγε υπέροχα τον Μπρούνο μέσα στην περιοχή μετά τη σέντρα του Μπακάκη αλλά «κλείστηκε» με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κερδίσει ούτε κόρνερ.

Απίστευτη ευκαιρία Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός όταν ήταν σε θέση άμυνας έπαιξε με πέντε στην άμυνα, με τον Τοροσίδη να πηγαίνει τρίτος στόπερ και τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στα μπακ. Από την άλλη, η ΑΕΚ μετά το 25ο λεπτό έπαιξε κυρίως από τα δεξιά, με τον Βέρντε να ανεβάζει την απόδοση του. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το γκολ, με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος μετά από τρομερή ατομική ενέργεια απέφυγε τον Μπακάκη αλλά μετά το πλασέ του η μπάλα πέρασε… ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Μάνταλου στο 41’, ενώ το ίδιο συνέβη και στο σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 42ο λεπτό.

Ο Τσιντώτας κράτησε όρθια την ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει μοναδικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Στο 49ο λεπτό ο Ελ Αραμπί δεν έκανε καλό κοντρόλ μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, με τον Τσιντώτα να τον νικάει στο τετ α τετ! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και πέναλτι στο 54ο λεπτό όταν ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Μασούρα, αλλά ξανά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε όρθια την ομάδα του. Ο Ελ Αραμπί που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας, με τον Τσιντώτα να διώχνει με το πόδι! Νωρίτερα (52’), ο Κάιπερς δεν έδωσε τίποτα στο αντικανονικό μαρκάρισμα του Καμαρά στον Σιμόες στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Αλλαγές από τον Καρέρα

Ο Καρέρα προσπάθησε να ανακατέψει κάπως την τράπουλα για να βοηθήσει την ομάδα του, βάζοντας τον πιο επιθετικό Παουλίνιο στη θέση του κακού Μπακάκη και τον Αλμπάνη στη θέση του Βέρντε. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεση, με τον Λιβάγια να πηγαίνει δεξιά. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει, ειδικά από τη στιγμή που και ο Ολυμπιακός της έδωσε χώρο, αναζητώντας ευκαιρίες μέσα από αντεπιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή έφτασε στο 61% υπέρ της «Ένωσης», μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 86ο λεπτό ο Καφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη καθώς στο ξεκίνημα της ο Ελ Αρμπί ήταν οφ σάιντ, την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν πολλά λάθη στο κέντρο και δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά ώστε να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Τζολάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη της ευκαιρία μέχρι το φινάλε ήταν ένα σουτ του Μαχαίρα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να απομακρύνει με γροθιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ