ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Hamburg Open - Επικράτησε 2-1 του Γκαρίν

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Hamburg Open - Επικράτησε 2-1 του Γκαρίν
(Daniel Bockwoldt/dpa via AP)

Σε έναν ανατρεπτικό και άκρως θεαματικό ημιτελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του, Κρίστιαν Γκάριν, και με 2-1 σετ προκρίθηκε στον αυριανό (13:00) τελικό του Hamburg European Open, σε 2 ώρες και 16 λεπτά!

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, Νο6 στον κόσμο, αν και δυσκολεύτηκε, τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Χιλιανού, Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 3-6, 6-4 παίρνοντας συνάμα το «εισιτήριο» για τον 6ο του τελικό σε τουρνουά της σειράς ATP 500 και 12ο συνολικά στην καριέρα του, διεκδικώντας το 6ο του τρόπαιο!

Αύριο στη μία το μεσημέρι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν τίτλο σε τουρνουά ATP 500, καθώς έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς, δύο φορές στο Ντουμπάι, μία στη Βαρκελώνη και μία στο Πεκίνο, χωρίς να φτάσει στην πηγή και να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο.

Στον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντήσει τον 22χρονο Ρώσο, Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο14), που νωρίτερα σήμερα επικράτησε του Νορβηγού, Κάσπερ Ρούουντ (Νο30) με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και πλέον στοχεύει στον 3ο του φετινό ATP τίτλο μέσα στο 2020.

Αυτός ήταν o 8oς ημιτελικός του Έλληνα πρωταθλητή σε τουρνουά της κατηγορίας ATP 500, όμως δεν έχει φτάσει ποτέ ως το τέλος, δηλαδή ως την κατάκτηση του τίτλου κάτι που θα «παλέψει» να κάνει τώρα κόντρα στον Ρούμπλεφ.

Για το 2020 είναι ο 3ος τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά, που «μετράει» μια νίκη στη Μασσαλία και μια ήττα στην Ντόχα και θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο αύριο στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα!

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε αποκλείσει το 2019 τον Έλληνα πρωταθλητή στον 1ο γύρο του US Open όμως ο Τσιτσιπάς είχε πάρει… εκδίκηση στον ημιτελικό του Next Gen Finals στο Μιλάνο, όπου μάλιστα είχε κατακτήσει και το τρόπαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ