ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο στο Αμβούργο

Τσιτσιπάς: Έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο στο Αμβούργο
Φωτογραφία αρχείου Daniel Bockwoldt/dpa via AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε ένα σέρβις-γκέιμ μακριά από τον πρώτο τίτλο ATP 500 της καριέρας του, αλλά σε εκείνο το σημείο έπαθε μπλακ άουτ και έχασε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 7-5).

Σε μια απολαυστική αναμέτρηση, με υψηλής ποιότητας τένις και από τους δύο αντιπάλους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μια ανάσα από τον πρώτο τίτλο ΑΤΡ 500 της καριέρας του, καθώς βρέθηκε να σερβίρει.

Ωστόσο, ο Ρούμπλεφ αντέδρασε και κατάφερε τελικά να πάρει μια σπουδαία νίκη με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 7-5), με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να χάνει τον πέμπτο τελικό ATP της καριέρας του.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τον Στέφανο, ο οποίος με μόλις 22% επιτυχία στο δεύτερο σερβίς και 13 αβίαστα λάθη δεν είχε μεγάλη τύχη απέναντι στον 22χρονο Ρώσο. Και μοιραία έχασε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική. Ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του, μείωσε τα λάθη και υποχρέωσε τον Ρούμπλεφ σε περισσότερα, επικρατώντας τελικά με 6-3 γκέιμς και πηγαίνοντας το ματς στο τρίτο και καθοριστικό σετ.

Στο τρίτο σετ παρακολουθήσαμε ένα υψηλής ποιότητας τένις και από τους δύο. Ο Τσιτσιπάς με τη ψυχολογία στα ύψη μπήκε αποφασισμένος, κατάφερε να κάνει μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Ρούμπλεφ, αντέδρασε άμεσα και με δικό του μπρέικ έφερε ξανά στα ίσα το σετ.

Ο Τσιτσιπάς δεν το έβαλε κάτω και με νέο μπρέικ προηγήθηκε με 3-2 και στη συνέχεια με 4-2 και 5-3 κρατώντας το σερβίς του. Ο Ρούμπλεφ κράτησε αρχικά το δικό του σερβίς, μείωσε σε 5-4 και ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς και να πανηγυρίσει τον τίτλο σερβίροντας.

Σε εκείνο το σημείο όμως έπαθες μπλακ άουτ και χάνοντας την ευκαιρία (ισοφάρισε ο Ρώσος σε 5-5) έχασε εύκολα και τον αγώνα με 7-5 γκέιμ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ