ΣΠΟΡ

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1: Ισοπαλία και πολλά λάθη για το «τριφύλλι»

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1: Ισοπαλία και πολλά λάθη για το «τριφύλλι»
ΙΝΤΙΜΕ SPORTS

Το «τριφύλλι» ήταν έτοιμο για σεφτέ στη Λάρισα, προηγήθηκε 0-1 στο 26’ με τον Μακέντα, αλλά ο Πινακάς είχε διαφορετική άποψη. Στο 87’ σημείωσε το 1-1 κι έσβησε το προβάδισμα των «πρασίνων», τους στέρησε την πρώτη νίκη και έδωσε τον βαθμό στους «βυσσινί».

Ο Ντάνι Πογιάτος και οι παίκτες του πέταξαν μία σημαντική νίκη στα σκουπίδια. Κυριολεκτικά.

Ο Ισπανός τεχνικός απέσυρε τον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμος. Έβαλε, όμως, στη θέση του τον Πούγγουρα, εκεί σταμάτησε ο Παναθηναϊκός να σκέφτεται επιθετικά κι από εκεί προήλθε και το 1-1.

Μετά την ισοφάριση μάλιστα κι ενώ είχε βγει ο Μακέντα, ο 42χρονος τεχνικός απέσυρε τον άλλον φορ, τον Καρλίτος για να περάσει τον Ιωαννίδη. Τ

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η νοοτροπία. Ο Παναθηναϊκός είχε το 0-1, δεν κινδύνευε ιδιαίτερα, αλλά δεν «σκότωσε» το ματς. Έδειχνε να αρκείται στο ρευστό προβάδισμα και το πλήρωσε.

Σχηματισμοί

Η Λάρισα ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Ο Νάγκι στο τέρμα, ο Μπέρτος δεξί μπακ κι ο Φιλίπ αριστερό. Στόπερ ήταν οι Μιχαήλ, Ηλιάδης, στα χαφ οι Σεσέροβιτς, Σπαρβ, δεξί χαφ ο Τόρζε, αριστερό ο Τρούγιτς και ο Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον Ντουρμισάι.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με το γνωστό 4-3-3. Ο Διούδης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σάντσες, αριστερό μπακ ο Χουάνκαρ. Δεξί στόπερ ο Βέλεθ και αριστερό ο Σένκεφελντ. Σε ρόλο κόφτη ο Κουρμπέλης, δεξιός εσωτερικός μέσος ο Μπουζούκης κι αριστερός ο Αγιούμπ. Ο Καρλίτος ήταν αριστερά στην επίθεση, ο Αϊτόρ δεξιά και ο Μακέντα στην κορυφή.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φιλίπ, Μιχαήλ (77’ λ.τρ. Μούζεκ), Ηλιάδης, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Σεσέροβιτς (72’ Αλί Γκαζάλ), Σπάρβ, Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τόρζε, Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Αγιούμπ, Καρλίτος (92’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ