ΣΠΟΡ

Europa League: Βλέπει πρόκριση ο ΠΑΟΚ με PSV, Γρανάδα και Ομόνοια

Europa League: Βλέπει πρόκριση ο ΠΑΟΚ με PSV, Γρανάδα και Ομόνοια
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τον πικρό αποκλεισμό από την Κράσνονταρ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ είδε την τύχη να του χαμογελά στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν στον 5ο όμιλο κόντρα στην έμπειρη και δυνατή PSV Αϊντχόφεν, την πρωτάρα στη διοργάνωση, ισπανική Γρανάδα, αλλά και τη γνωστή μας από τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, την κυπριακή Ομόνοια.

Ας δούμε όμως κάποια στοιχεία για τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ.

PSV Αϊντχόφεν

H PSV για να φτάσει στους ομίλους του Europa League απέκλεισε κατά σειρά τη Μούρα από τη Σλοβενία (5-1) και τη νορβηγική Ρόζενμποργκ (2-0), ενώ στην Ολλανδία μετά από 3 αγωνιστικές μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Μεταγραφικά αυτό το καλοκαίρι ενισχύθηκε μεταξύ άλλων με τους Ιμπραήμ Σανγκαρέ (αμυντικός χαφ από την Τουλούζ έναντι 9 εκατ. ευρώ) και Φίλιπ Μαξ (αριστερός μπακ από Άουγκσμπουργκ έναντι 8 εκατ. ευρώ).

Γρανάδα

Η ισπανική Γρανάδα θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για να φτάσει μέχρι εκεί χρειάστηκε να αποκλείσει κατά τη σειρά την αλβανική Τέουτα (4-0), την Λοκομοτίβ Τιφλίδας από τη Γεωργία (2-0) και τη σουηδική Μάλμε (3-1).

Στο πρωτάθλημα Ισπανίας μετράει 2 νίκες και μια βαριά ήττα (6-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης) μετά από 3 αγωνιστικές.

Ομόνοια

Η κυπριακή ομάδα είναι γνωστή σε όλους, καθώς βρέθηκε στους ομίλους του Europa League μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό με ήττα 2-0 στο Φάληρο και ισοπαλία 0-0 στη Λευκωσία για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να φτάσει εκεί όμως και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε ομίλους, έκανε μια εξαιρετική πορεία. Αρχικά απέκλεισε την Αραράτ από την Αρμενία (1-0 στην παράταση), εν συνεχεία την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας (2-0 στην παράταση) και τέλος τον Ερυθρό Αστέρα (5-3 στα πέναλτι, 1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ