ΣΠΟΡ

Roland Garros: Στους «16» ο Τσιτσιπάς - Εγκατέλειψε ο αντίπαλός του

Roland Garros: Στους «16» ο Τσιτσιπάς - Εγκατέλειψε ο αντίπαλός του
ΙΝΤΙΜΕ

Φαίνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήθελε ένα γερό «ταρακούνημα» από τον Μουνάρ στην πρεμιέρα του στο Roland Garros. Πριν μερικές ημέρες ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το εις βάρος του 0-2 και νίκησε με 3-2 τον Ισπανό, επιτυχία που όπως δείχνουν έως τώρα τα πράγματα του έδωσε την απαιτιούμενη ώθηση για να παίξει το τένις που γνωρίζει.

Νίκησε δια περιπάτου τον Πάμπλο Κουέβας με 3-0 στους «32» και σήμερα (3/10) με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-0 του Σλοβένου Αλιάζ Μπέντενε παίρνοντας ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τους «16» του French Open.

Να σημειωθεί ότι το τρίτο σετ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ενώ ο Τσιτσιπάς είχε το προβάδισμα με 3-1 στα games ο Μπέντενε αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Η ήττα που είχε γνωρίσει στο Ρότερνταμ από τον 31χρονο αντίπαλό του ο Τσιτσιπάς (στη μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση μέχρι και σήμερα) αποδείχθηκε... τυχαία καθώς στο δεύτερό τους ραντεβού ο Έλληνας τενίστας φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει την ανωτερότητά του.

Πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-1, ανάλογη κατάληξη είχε και το δεύτερο (6-2), ενώ στο τρίτο ο Σλοβένος αποχώρησε.

Στη συνέχεια του κορυφαίου Grand Slam ο Τσιτσιπάς θ΄ αντιμετωπίσει το νικητή της εν εξελίξει αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα (Ισπανία) και στον Βούλγαρο Ιγκόρ Ντιμιτρόφ, με φόντο την πρόκριση στους προημιτελικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ