ΣΠΟΡ

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε
ΙΝΤΙΜΕ

Το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκε... απροσπέλαστο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αν και παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα από το 30' έως το 80', τα... χάλασε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με 3-0 από τους «Πολίτες» στο «Etihad», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Υποχώρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου οι περσινοί νταμπλούχοι Ελλάδας, μετά την άνετη νίκη της Πόρτο επί της Μαρσέιγ (3-0).

Οι Φεράν Τόρες (στο 12’), Γκαμπριέλ Ζεσούς (στο 81’) και Κανσέλο στο (90’) τα γκολ της αγγλικής ομάδας που έκανε το «3 στα 3» και δείχνει να... καθαρίζει από νωρίς την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας χρειάστηκαν μεγαλύτερο διάστημα για να αντιδράσουν, αλλά κατάφεραν να προκαλέσουν προβλήματα στους γηπεδούχους, κυρίως στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, και πάλι δέχθηκαν ένα τέρμα λίγο πριν το τέλος, με τον Ζεσούς να «κλειδώνει» το «τρίποντο» στο 80’ με τρομερό σουτ από πλάγια θέση.

Η διαφορά της αναμέτρησης με τους «πολίτες» σε σχέση με τον αγώνα με την Πόρτο ήταν πως οι Βρετανοί βρήκαν ένα ακόμα τέρμα, στο 90’ με τον Ζοάο Κανσέλο.

Η υπεροχή των γηπεδούχων βρήκε καρπούς λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα, στο 12’ οι Τόρες και Ντε Μπρόινε έπαιξαν εξαιρετικά το «1-2», ο πρώτος μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι από τον Σα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, σε μία φάση που η άμυνα των Πειραιωτών δεν αντέδρασε καθόλου καλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βγουν δειλά δειλά από τα καρέ τους, αλλά στο 18’ η σέντρα του Βαλμπουενά βρήκε σε ετοιμότητα τον Έντερσον, ενώ στο 22’ η μπαλιά του Γάλλου μέσου από τα αριστερά ήταν πιο δυνατή για τον Ραντζέλοβιτς να γίνει απειλητικός. Από την πλευρά της η Σίτι διατήρησε την κατοχή και σε κάποιες στιγμές έφτασε με απειλητικές διαθέσεις προς την εστία του Ολυμπιακού.

Στο 27’ ο Στέρλινγκ έκανε το σουτ από τα αριστερά αλλά ο Σα μπλόκαρε, ενώ στο 32’ ο επιθετικός των «πολιτών» σκόραρε με διπλή προσπάθεια, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ, αλλά στο 42’ ο πορτιέρο των Πειραιωτών αντέδρασε σωστά στην σέντρα του Γουόλκερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και με διάθεση να πιέσει ψηλά την άμυνα της Σίτι. Πίεση που λίγο έλειψε να αποδώσει καρπούς και... γκολ στο 54’, όταν από λάθος γύρισμα του Φόντεν, ο Βαλμπουενά μπήκε «σφήνα» στην περιοχή, όμως το σουτ του (υπό πίεση) έφυγε άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των νταμπλούχων Ελλάδας.

Στο 58’ από γύρισμα του Καμαρά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε οριακά να βρει τη μπάλα και να τη στείλει προς την εστία του Έντερσον, ενώ στο 61’ η εξαιρετική κίνηση και το τελείωμα του Μαροκινού (από πάσα του Πέπε) αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 73’ ο Χολέμπας πέρασε σαν... σταματημένο τον Γουόκερ κι έκανε σέντρα-σουτ προς τη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίκτυα, σε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Σίτι, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο στο φινάλε για να σημειώσει άλλα δύο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη της. Στο 81’ ο Ντε Μπράιν βρήκε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος έκανε δύο προσποιήσεις στον Σισέ κι εκτέλεσε εξαιρετικά τον Σα από πολύ δύσκολη γωνία, κάνοντας το 2-0, ενώ στο 90’ ο Κανσέλο με ωραίο, αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, αιφνιδίασε τον Σα και «έγραψε» το τελικό 3-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο (Ισπανία)

Κίτρινες: Καμαρά

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (82’ Κανσέλο), Στόουνς, Ακέ, Ζιντσένκο, Φόντεν (69’ Ρόντρι), Γκιντογκάν, Ντε Μπράιν (86’ Ενμετσά), Μαχρέζ (69’ Ζεσούς), Στέρλινγκ (82’ Μπερνάντο Σίλβα), Φεράν Τόρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (73’ Καμαρά), Μπουχαλάκης (46’ Πέπε), Βαλμπουενά (85’ Σουντανί), Ραντζέλοβιτς (46’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί (76’ Χασάν).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ