ΣΠΟΡ

Champions League: Προκρίθηκαν Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, «ζωντανή» η Παρί Σεν Ζερμέν

Champions League: Προκρίθηκαν Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, «ζωντανή» η Παρί Σεν Ζερμέν
AP Photo/Antonio Calanni

Τα φαβορί εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League απόψε. 

Γεμάτη σασπένς ήταν η βραδιά στο Champions League, με τα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 22:00 την Τρίτη (24.11) να… κρύβουν συγκινήσεις. Μεγάλες κερδισμένες της βραδιάς, με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία, ήταν οι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

«Μπλαουγκράνα» και «Μπιανκονέρι» νίκησαν και είναι μαθηματικά στους «16» της διοργάνωσης, την ώρα που ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης έχουν εξασφαλίσει και οι Ντόρτμουντ, Λάτσιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Ειδικότερα, στον όμιλο της Μπαρτσελόνα οι Καταλανοί είναι στην κορυφή με το απόλυτο και 12 βαθμούς, ενώ τους ακολουθούν οι Ιταλοί με 9 βαθμούς. Η Ντιναμό Κιέβου και η Φερεντσβάρος έχουν μόλις έναν βαθμό η κάθε μια και θα κονταροχτυπηθούν για το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League.

Στο Κίεβο η Μπαρτσελόνα των πολλών ελλείψεων σπατάλησε ένα ημίχρονο απέναντι στην επίσης «πληγωμένη» Ντιναμό. Στο 54’ ωστόσο ο Ντεστ άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν δυο γκολ του Μπρέθγουεϊτ στο 57’ και το 70’ και το… κερασάκι στην τούρτα του 4-0 των Καταλανών από τον Αντουάν Γκριζμάν.

Την ίδια ώρα στο Τορίνο, η Γιουβέντους τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Φερεντσβάρος. Μάλιστα οι Ούγγροι προηγήθηκαν στο 19’ με τον Ουζούνι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ στο Champions League για το 1-1 στο 35’ της αναμέτρησης. Το «χρυσό» γκολ της νίκης (2-1) για τη «Μεγάλη Κυρία», πέτυχε ο Αλβάρο Μοράτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στον έκτο όμιλο, τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους. Η Ντόρτμουντ νίκησε εύκολα 3-0 την Μπριζ με τον Χάαλαντ να ανοίγει το σκορ στο 18’ και να σκοράρει και στο 60’ για να πετύχει νέα ρεκόρ στη διοργάνωση για την ηλικία του, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα και ο Σάντσο για λογαριασμό της ομάδας της Βεστφαλίας.

Η Λάτσιο την ίδια στιγμή επικρατούσε 3-1 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρώμη και έγινε το φαβορί για να ακολουθήσει τους Γερμανούς στους «16» του Champions League. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ στο 3’ της αναμέτρησης, ενώ ο Παρόλο στο 22’ έκανε δυο τα τέρματα των «λατσιάλι». Οι Ρώσοι αντέδρασαν στο 25’ με τον Ντζιούμπα, όμως, ο Ιμόμπιλε και πάλι με το πέναλτι στο 55’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η Ντόρτμουντ έχει 9 βαθμούς και είναι πρώτη ενώ την ακολουθεί η Λάτσιο με 8, την ώρα που η Μπριζ έχει 4 και η Ζενίτ μόλις έναν βαθμό.

Στο ματς που εξελίχθηκε σε ντέρμπι της ημέρας, στη Γαλλία, η μεγάλη νικήτρια ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «πρωτευουσιάνοι» επικράτησαν 1-0 της Λειψίας, χάρη στο γκολ του Νεϊμάρ με πέναλτι από το 11’ της αναμέτρησης. Έτσι, η Παρί έφτασε τους Γερμανούς στους 6 βαθμούς και θα γίνει… μάχη για την πρόκριση στους «16» του Champions League με δεδομένο ότι η Γιουνάιτεντ έχει ξεφύγει με εννέα και είναι πιο άνετη στην κορυφή.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν πρόβλημα να διαλύσουν 4-1 την Μπασάκσεχιρ στο «Ολντ Τράφορντ». Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σόλσκιερ ο Μπρούνο Φερνάντες που σκόραρε στο 7’ και το 19’ του αγώνα ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη. Ο Ράσφορντ σκόραρε με πέναλτι στο 35’ για το 3-0 της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ στο ημίχρονο. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 75’ με τον Ντενίζ Τουρούτς, ωστόσο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζέιμς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για λογαριασμό των Άγγλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ