ΣΠΟΡ

Μαραντόνα: Ο αθλητικός κόσμος πενθεί και αποχαιρετά τον «θεό»

Μαραντόνα: Ο αθλητικός κόσμος πενθεί και αποχαιρετά τον «θεό»
AP Photo

Ο χώρος του αθλητισμού παγκοσμίως θρηνεί το θάνατο του «θεού» Ντιέγκο Μαραντόνα, ενός εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Νάπολι: Ως ένα «ανεπανόρθωτο χτύπημα για τον σύλλογο, αλλά και για ολόκληρη την πόλη» χαρακτήρισε τον θάνατό του η ομάδα στην οποία μεσουράνησε. Η Νάπολι δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ντιέγκο και συνόδευσε τη λεζάντα ως εξής: «Για πάντα, ciao Ντιέγκο».

Πελέ: «Είναι τόσο λυπηρό να χάνονται οι φίλοι με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό».

Λιονέλ Μέσι: «Ο Ντιέγκο είναι αιώνιος. «Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντινούς και για το ποδόσφαιρο. Μας αφήνει, αλλά δεν θα πάει... μακριά, γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος. Κρατάω μέσα μου όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα μαζί του και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του. Αναπαύσου εν ειρήνη».

https://www.instagram.com/p/CIBeukIlowA

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο και ο κόσμος λέει αντίο σε μια αιώνια ιδιοφυΐα. Έναν από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών. Ένας ασυναγώνιστος μάγος. Φεύγει από τη ζωή πολύ σύντομα, αλλά αφήνει μια τεράστια κληρονομιά και ένα κενό που δεν θα καλυφθεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη. Δεν θα ξεχαστείς».

Μπαρτσελόνα: «Σε ευχαριστούμε για τα πάντα Ντιέγκο». Η ομάδα της Βαρκελώνης ανέβασε στο twitter μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, που χρωματίζεται μόνο απ’ το κόκκινο και το μπλε της Μπαρτσελόνα που φοράει ο Μαραντόνα σε μία απ’ τις εμφανίσεις του με τους Καταλανούς τη διετία 1982/84, όπου μέτρησε 38 γκολ σε 58 αγώνες.

Μπόκα Τζούνιορς: «Αιώνια ευχαριστώ. Αιώνιε Ντιέγκο».

Ρεάλ Μαδρίτης: «Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Αφήνει μια τεράστια κληρονομιά και αποτελεί ήδη μύθο για εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο».

Γκάρι Λίνεκερ (παλιός διεθνής επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας): «Με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς μου και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος όλων των εποχών. Έπειτα από μία ευλογημένη, αλλά και ταραγμένη ζωή, ελπίζω ότι θα βρει επιτέλους γαλήνη στα χέρια του Θεού. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Όσβαλντ Αρντίλες (πρώην συμπαίκτης του Μαραντόνα στην Εθνική Αργεντινής): «Σε ευχαριστώ αγαπημένε μου Ντιεγκίτο για τη φιλία σου, για το ποδόσφαιρό σου. Υπέροχο χωρίς καμία σύγκριση. Απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τόσες πολλές και υπέροχες στιγμές μαζί σου. Αδύνατον να πω ποια ήταν η καλύτερη. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε φίλε μου».

Χαβιέ Μασεράνο (πρώην διεθνής Αργεντινός ποδοσφαιριστής): «Αιώνια ευχαριστώ Ντιέγκο για όλα όσα μας έδωσες. Αναπαύσου εν ειρήνη. Κέρδισες τα πάντα».

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αργεντινής: «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τη Αργεντινής, μέσω του προέδρου της Κλαούντιο Τάπια, μοιράζεται την οδύνη της για το θάνατο του θρύλου μας, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Αλμπέρτο Φερνάντεθ: «Μας οδήγησες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστώ Ντιέγκο που ήσουν εκεί, Χάνουμε όλη μας τη ζωή».

Τόμας Μπαχ (Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής): «Αντίο σε έναν σπουδαίο. Ήσουν μια ταραγμένη ψυχή, αλλά ευχαρίστησες ολόκληρο τον κόσμο με τις μοναδικές σου ικανότητες σο ποδόσφαιρο».

Κιλιάν Μπαπέ: «Αναπαύσου εν ειρήνη θρύλε. Θα είσαι για πάντα κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Σε ευχαριστώ για όλη την ευχαρίστηση που έχεις προσφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σεν Μπλάτερ (Πρώην πρόεδρος της FIFΑ): «Είναι λυπηρό, πολύ λυπηρό, ο χαμός ενός εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών της εποχής μας. Άφησε το σημάδι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού με τη νίκη επί της Αργεντινής και το χέρι του Θεού, που μόλις συνάντησε».

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον τεράστιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αναρτώντας μια φωτογραφία του:

To tweet του Ολυμπιακού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ