ΣΠΟΡ

Αντεγκλήσεις, ένταση, αλληλοκατηγορίες αλλά κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην σύσκεψη των ΠΑΕ

Αντεγκλήσεις, ένταση, αλληλοκατηγορίες αλλά κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην σύσκεψη των ΠΑΕ
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση στα γραφεία της Super League οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ συμφώνησαν σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούν σχεδόν σε όλα και ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί κοινός τόπος για το καλό του ποδοσφαίρου, μέσα σε τέτοιο κλίμα.

Μοναδική απόφαση ήταν η δημιουργία μια επιτροπής , πρόταση του κυρίου Μελισσανίδη (από τους 4 «μεγάλους» και 2 εκπροσώπους από τους «μικρούς», με τον κύριο Μποροβήλο να υποστηρίζει ότι θα είναι ο ίδιος και ο κύριος Σπανός), που θα πάει στην ΕΠΟ για να συζητήσουν κυρίως το φλέγον θέμα της διαιτησίας και τον Υφυπουργό για την επανέναρξη του Κυπέλλου. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, και Παναθηναϊκός φέρονται πάντως σφοδρά αντίθετοι στην συμμετοχή του νυν προέδρου της Super League σε αυτή την επιτροπή.

2485696


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο κύριος Σαββίδης έκανε πρόταση για πληρωμή των διαιτητών απ ευθείας από τις ομάδες, ώστε να βελτιωθούν τα σφυρίγματα και να είναι ανεξάρτητοι. Ο κύριος Μελισσανίδης πρότεινε επίσης το 40% των εσόδων του πρωταθλητή από το Champions League, να μοιράζεται στους «μικρούς» για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

2485694


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Κατά τα άλλα; Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλειψαν στιγμές, που "χτύπησε κόκκινο" η αντιπαράθεση. Ενστάσεις από την πρώτη στιγμή για το πρόσωπο του προέδρου Γιώργου Μποροβήλου με ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναιτωλικό να ζητούν την άμεση παραίτηση του. Επεισόδιο λεκτικό ανάμεσα στο κύριο Σαββίδη και τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού τον κύριο Γιαννίκο (με αφορμή την απουσία του κυρίου Μαρινάκη), και στην συνέχεια τον κύριο Θεοδωρίδη (σε ό,τι αφορά την καταγωγή του μεγαλομετόχου του Δικέφαλου με επίκληση αγωγών). Σφοδρή επίθεση του κυρίου Παπαθανασάκη (ιδιοκτήτη του Ηρακλή) επίσης στον κύριο Θεοδωρίδη με ύβρεις και απειλή χειροδικίας, που αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή. Απειλή αποχώρησης του Ολυμιακού από την συνάντηση. Αντιπαράθεση και του κυρίου Μελισσανίδη με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και τον κύριο Καραπαπά. Προτροπή του κυρίου Θεοδωρίδη στον κύριο Μελισσανίδη να παραδεχθεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Αυτά ήταν τα κυριότερα σημεία μιας εκρηκτικής συζήτησης που κράτησε περίπου 3 ώρες.

Οι δηλώσεις

Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Super League)

«Ήταν μία συνάντηση που κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πραγματοποιηθεί μια επιτροπή από τους 4 "μεγάλους", τον κ. Σπανό και εμένα για να πάμε τις προτάσεις στην ΕΠΟ για τη διαιτησία. Για το θέμα του Κυπέλλου θα συναντηθούμε με τον κ. Κοντονή για να ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο».

Για το γεγονός ότι αρκετές πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραιτηθεί από πρόεδρος της Super League: «Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Είναι ένα θέμα το οποίο υπάρχει πολύ καιρό».

1685405


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Σάββας Θεοδωρίδης (α αντιπρόεδρος Ολυμπιακού)

«Είχα καιρό να έρθω ήρθα σήμερα. Ακουστήκαν οι γνώμες όλων, δηλαδή τα ίδια και τα ίδια. Είπαν όλοι τις απόψεις τους, θα τα ξανασυζητήσουμε στο επόμενο συμβούλιο που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Τα αποδυτήρια στο “Καραϊσκάκη” είναι μοναστήρι, έτσι θα είναι και με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να είναι εκδηλωτικοί αλλά σε κόσμια πλαίσια. Ο Παναθηναϊκός θα έχει την αντιμετώπιση που πρέπει στο “Καραϊσκάκη”. Εύχομαι να γίνει ένα ματς σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την διακοπή του Κυπέλλου: «Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ιερός. Είναι ασέβεια για όλες τις ομάδες, από την στιγμή που γίνεται ένα επεισόδιο σε ένα γήπεδο. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, στην Αγγλία, στην Ιταλία, είναι ιερός θεσμός. Εμάς στον Ολυμπιακό μας τραβάνε για ψύλλου πήδημα. Πιστεύω ότι θα γίνει το Κύπελλο. Πιστεύω ότι ο Κοντονής θα πάρει τις αποφάσεις του.

Έχουμε πάρει το πρωτάθλημα, είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου. Ο καθένας λέει τη γνώμη του. Ο Ολυμπιακός έχει ή δεν έχει την καλύτερή ομάδα; Το είπε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ και τον διώξανε. Και είπε μόνο για τον Φορτούνη. Έπρεπε να πει και για τους 11 παίκτες μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ρυθμό, θα αρχίσουμε τα μπάνια σε λίγο κι έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου».

1893473


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ιβάν Σαββίδης (μεγαλομέτοχος ΠΑΟΚ)

«Σήμερα έγινε περισσότερο μια προσπάθεια να ακούσουμε τις απόψεις όλων. Δεν είμαι πεπεισμένος πως μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αλλά μερικές φορές πρέπει να συμβεί ένα τέτοιο χάσιμο χρόνο, προκειμένου να γίνουν πιο ουσιαστικές οι επόμενες συναντήσεις. Δυστυχώς η ίδια η Σούπερ Λίγκα δεν έχει τις αρμοδιότητες που περιμέναμε να έχει και δημιουργεί την εντύπωση πως μιλήσαμε πολύ, αντιλαμβανόμενοι βέβαια πως δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Με διαφορετικούς τόνους και λέξεις, αλλά όλοι έλεγαν πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα. Ότι χρειαζόμαστε καθαρό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε πως η διαφθορά και η διαιτησία είναι η πηγή της βίας στα γήπεδα. Κι εγώ ανακοίνωσα στους ιδιοκτήτες και τους προέδρους των ομάδων την θέση μου. Είναι απίθανο να αλλάξω την άποψή μου. Είμαι προσβεβλημένος επειδή δυστυχώς θέλησαν να με παρουσιάσουν ως φιλοξενούμενο στην Ελλάδα. Σε ποια απόφαση θα φτάσω δεν το ξέρω, αλλά θέλω να πω ένα πράγμα:

Στα τέσσερα χρόνια μου στον ΠΑΟΚ και με τις μικρές επιχειρήσεις μου στην Ελλάδα, έχω κάνει πολλά περισσότερα από όσα έχουν κάνει άλλοι σε όλη τη ζωή τους. Εγώ απαιτώ να έχω τα νόμιμα δικαιώματά μου, να ακούσουν έναν άνθρωπο που έχει δώσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει πως έχει την ευκολία να αφαιρεί τα χρήματά μου. Είμαι έτοιμος για όλα και πάνω από όλα θα είναι η δική μου και η τιμή του ΠΑΟΚ. Εγώ υποστηρίζω την Κυβέρνηση που ακύρωσε τον θεσμό του Κυπέλλου, είμαι υπέρ να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία ποιο θα ‘ναι το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Έχω δώσει πολλά εκατομμύρια τόσα χρόνια, δεν θα έχω πρόβλημα να τον διατηρήσω σε όποια θέση κι αν βρεθεί.

Απαίτησα απ’ τους ομόλογούς μου στη συνεδρίαση να υποστηρίξουν την ιδέα. Ότι διαιτητές σαν τον Παππά πρέπει να αποβληθούν ισόβια. Αυτό θα ξαναφέρει στους φιλάθλους την εμπιστοσύνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υποστηρίζω τους φιλάθλους και την βία, είμαι εναντίον αυτής. Οι ενέργειες του Παππά προκάλεσαν τη βία και ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι. Τι περιμένουμε για να αλλάξουν τα πράγματα; Να σκοτωθούν άνθρωποι.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διακοπεί βάσει κανόνων. Θα το δεχόμασταν το σφάλμα μας και θα κοιτάζαμε να το αλλάξουμε αυτό. Δεν μπορούμε εμείς να λειτουργούμε σαν κράτος. Το πρόβλημα και η πηγή της βίας αποτελούν πρωταρχικό καθήκον του κράτους να το εξαλείψει. Όπως παλεύει με την τρομοκρατία, έτσι πρέπει να παλεύει με όλες τις ενέργειες που προκαλούν τέτοιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν μπορεί ένας διαιτητής σε 90’ να μας κοροϊδεύει. Επαναλαμβάνω πως δεν θα αλλάξω τη θέση μου.

Βλέπω με αξιοπρέπεια όλο τον κόσμο. Δεν έχω κάνει τίποτα τέτοιο για το οποίο θα μπορούσα να ντρέπομαι. Το κράτος έχει αποκτήσει έναν απόλυτα σωστό επενδυτή, αλλά κι αυτό θα πρέπει να το επανεκτιμήσουν. Εγώ είμαι περήφανος και αυτάρκης Πόντιος, από σήμερα θα λέω πως είμαι Ρωσοπόντιος, θα το λέω με περηφάνια. Κανείς δεν θα τολμάει να λέει πως είμαι φιλοξενούμενος και γι’ αυτό θα πάμε στα δικαστήρια. Θα προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου και θα απαιτήσω απ’ το κράτος να προστατεύει τους τίμιους και καλούς φορολογούμενους. Δίνω μεγάλη αξία στο διαβατήριο που έχω στην τσέπη μου, αλλά αν με βλέπει και το κράτος σαν φιλοξενούμενο, να το πάρει πίσω.

Θα απαιτήσω την καθαρότητα. Μου κήρυξαν πόλεμο και θα μπω σε αυτό τον πόλεμο. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θέλουν το ίδιο πράγμα: Καθαρότητα στο ποδόσφαιρο, να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα, να σταματήσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα. Εγώ εκπλήσσομαι, όλοι ξέρουμε και αισθανόμαστε το ίδιο πράγμα, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Υποθέτω πως τώρα έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος»

Γιώργος Σπανός (πρόεδρος Ατρόμητου)

«Νομίζω πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται και να “πληρώνουν” εκείνοι που φταίνε. Όλοι παράγοντες πρέπει να έχουν αυτοσυγκράτηση. Κάποιες παθογένειες και προβλήματα που έχουμε πρέπει να τα λύσουμε. Έγινε ένα πρώτο βήμα, σε θετικό κλίμα, με κάποιες διαφωνίες που είναι λογικό να υπάρχουν όταν βρίσκονται μαζί 13 ιδιοκτήτες. Το κοινό καλό είναι να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε πρόσωπα και στα πάντα. Όλοι θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, μπορούμε όλοι για το κοινό καλό να συμφωνήσουμε. Συμφωνήσαμε να δημιουργηθεί η επιτροπή που πρότεινε ο Μελισσανίδης».

2485697


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Παναθηναϊκού μετέφερε την θέση του κυρίου Αλαφούζου, που δεν μπόρεσε να παραστεί στην συνάντηση λόγω προσωπικού προβλήματος. Ωστόσο ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τα όσα συνέβησαν και προτάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι σύμφωνος στις περισσότερες από αυτές. Ειδικότερα με εκείνη του Ιβάν Σαββίδη για την πληρωμή των διαιτητών, του Δημήτρη Μελισσανίδη για τα έσοδα από τα κέρδη του Ολυμπιακού που θα δίνονται στις αδύναμες οικονομικά ομάδες και –τέλος- με εκείνη του Φώτη Κωστούλα ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το ποδόσφαιρο όλα τα άτομα που διώκονται ποινικά. Διαφωνεί πάντως με την σύσταση της επιτροπής, ειδικά εφόσον είναι σε αυτή ο κύριος Μποροβήλος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός για Ιβάν Σαββίδη και η απάντηση του ΠΑΟΚ

Θέση για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη πήρε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. "Για τις δηλώσεις Σαββίδη περί πολέμου και την ατέρμονη πολυλογία του, η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι η εξής: Δεν θα ασχοληθούμε με τις γραφικότητες ενός κλόουν που είναι φιλοξενούμενος στη χώρα μας" ανέφεραν οι Πειραιώτες. Σε σχέση με το άτυπο συμβούλιο της Λίγκας ανέφερε: "Δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Όποια πρόταση έχουν οι ομάδες να τις κάνουν στο ΔΣ της Λίγκας. Σε αυτή την άτυπη συνάντηση ο καθένας έβαζε το δικό του ζήτημα και δεν υπήρξε γόνιμος διάλογος. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ποδόσφαιρο και τα θέματα τα λύνει θεσμικά. Δεν τα λύνει σε συναντήσεις που θυμίζουν τσίρκο".

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος απάντησε στον Ολυμπιακό:"Βλακεία ή πανικό προδίδει η στάση τους να ξαναβάζουν αυτογκόλ. Οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη άγγιξαν ευαίσθητα σημεία και δεν μπορούν να μπούνε σε ουσιαστικό διάλογο. Με διαρροές ή κύκλους όλα είναι εύκολα, αλλά όσο είχαν μπροστά τους τον κ. Σαββίδη δεν τόλμησαν να τον χαρακτηρίσουν".

Διαβάστε σχετικά

Χωρίς Μαρινάκη-Αλαφούζο, αλλά με Μελισσανίδη-Σαββίδη η σύσκεψη της Super League

ΔΗΜΟΦΙΛΗ