ΣΠΟΡ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Λιούις Χάμιλτον

Θετικός στον κορωνοϊό ο Λιούις Χάμιλτον
Hamad Mohammed, Pool via AP

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

 

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes διαγώστηκε θετικός στην Covid-19 και έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα, ενώ για την ώρα εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, αναδείχτηκε νικητής στο Μπαχρέιν, την Κυριακή, σ' ένα Grand Prix που οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Γάλλος πιλότος της Haas, Ρομέν Γκροζάν.

O Χάμιλτον που είχε «σφραγίσει» την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, πανηγύρισε στο Σακχίρ την 95η νίκη του έχοντας ξεκινήσει από την pole position. Ήταν δε η 5η διαδοχική και 11η στα 15 συνολικά Γκραν Πρι της σεζόν μέχρι στιγμής.

BREAKING: Lewis Hamilton will miss this weekend's Sakhir Grand Prix in Bahrain after a positive test for Covid-19

Posted by F1 on Monday, 30 November 2020

Η ανακοίνωση της FIA:

«Η FIA, η Formula 1 και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team μπορούν να επιβεβαιώσουν πως κατά τον καθιερωμένο τεστ πριν από το Sakhir Grand Prix, o Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών του Μπαχρέιν, έχει μπει σε καραντίνα και δεν επιτρέπεται καμία επαφή μαζί του. Οι διαδικασίες που ορίζονται από τη FIA και τη Formula 1 θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα προκύψει ευρύτερος αντίκτυπος στη διεξαγωγή του GP το Σαββατοκύριακο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ