ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του Βόλου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του Βόλου

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει και πάλι ο Ολυμπιακός καθώς επιβλήθηκε 4-1 του Βόλου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέλ Ελ Αραμπί που σημείωσε χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Βολιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το πέναλτι του Μπαριέντος (11’), ωστόσο, οι Πειραιώτες με αντεπίθεση διαρκείας, μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια (1-1) με τον Μασούρα στην εκπνοή του ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος ανέλαβε… δράση ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος με τρία τέρματα (66’, 80’ και 92’) φέρνοντας… τούμπα το ματς και δίνοντας το «τρίποντο» στους Νταμπλούχους Ελλάδας.

Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, χωρίς πλέον να έχει… συγκάτοικο τον Άρη, που πήρε ισοπαλία (2-2) κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στον… τελικό του Champions League με την Πόρτο, το βράδυ της Τετάρτης (9/12) στην αυλαία των ομίλων.

Βολιώτικος… αιφνιδιασμός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, μόλις στο 4ο λεπτό, ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Ντρέγκερ υπέστη τραυματισμό και αναγκάστηκε να δώσει την θέση του στον Ραντζέλοβιτς. Η είσοδος του Σέρβου έφερε τον Βρουσάι στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον… χρόνο που χρειάστηκαν οι Πειραιώτες για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Μάλιστα, στο 8’ ο Δουβίκας έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε σαν… σταματημένο τον Μπα, έκανε το δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Καμαρά έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως, η πορεία δεν ανησύχησε τον Γκαραβέλη.

Ωστόσο, στο 10’ ο Βόλος κατάφερε να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό εκεί που είχε πρόβλημα. Στον χώρο ευθύνης του Μπα, ο οποίος έδειξε πως δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Δουβίκα στις φάσης που χρειάστηκε να επέμβει. Συγκεκριμένα, ο νεαρός φορ των φιλοξενούμενων πίεσε τον Σενεγαλέζο, του έκλεψε την μπάλα, πήρε στην περιοχή και ο Αφρικανός τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Από τα 11… βήματα, ο Μπαριέντος δεν έκανε λάθος, νίκησε τον Σα και έγραψε το 1-0 για τον Βόλο.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, όμως, στο 13’ το σουτ του Ραντζέλοβιτς από πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκαραβέλη που έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Φορτούνη, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η… σειρά του Άνχελ Λόπεθ να αλλάξει τα σχέδιά του καθώς ο Μπαριέντος τραυματίστηκε και ο Νίνης πήρε τη θέση του.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή και… λύτρωση με Μασούρα

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του για να μπορέσει να φτάσει στο γκολ πριν το ημίχρονο, προκειμένου να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του αγώνα. Στο 22’ το σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ, ενώ στο 33’ ο Σεμέδο δεν σημάδεψε σωστά στην κεφαλιά που πήρε από το φάουλ του Φορτούνη. Οκτώ λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Καμαρά αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ το σουτ του Μασούρα βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκαραβέλη και έδιωξε σε κόρνερ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά από την μπαλιά του Μπουχαλάκη, πρόλαβε την έξοδο του Γκαραβέλη και ισοφάρισε, σε μία φάση που ο πορτιέρο του Βόλου τον χτύπησε στο κεφάλι κατά την έξοδό του.

«Χτύπησε» ο Ελ Αραμπί

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βγήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε το δεύτερο τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα. Στο 46’ το σουτ του Μασούρα από κοντινή απόσταση δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό, η απειλή του Φορτούνη έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν σε θέση… βολής με τον Ελ Αραμπί, αλλά ο Κολόμπο έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 61’ ο Βόλος βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, με τον Ουάρντα να κάνει την σέντρα στον Μαρτίνες, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο τελευταίος βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα. Από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, το… πλήρωσαν στο 67’ με τον Ελ Αραμπί να επιστρέφει στα γκολ. Ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 2-1.

Πάντως οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν για ένα ακόμα τέρμα, αλλά στο 70’ το πλασέ του Μασούρα κόντραρε στον Κολόμπο. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν να πάρουν… αέρα δύο τερμάτων. Ο Φορτούνης βρήκε εξαιρετικά τον Ελ Αραμπί και αυτός με νέο πλασέ διπλασίασε τα γκολ του, γράφοντας το 3-1. Στο 85’ ο Δουβίκας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Φεράρι, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά και στο 92’ ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την εξαιρετική του απόδοση με χατ-τρικ, καθώς σκόραρε έπειτα από ασίστ του Τιάγκο Σίλβα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα (59’ Σισέ), Βινάγκρε (46’ Χολέμπας), Ντρέγκερ (5’ λ. τρ. Ραντζέλοβιτς), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58’ Πέπε) , Φορτούνης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας, Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75’ Κιάκος), Φεράρι, Σάντσες, Δουβίκας, Ουάρντα (68’ Περέα), Μαρτίνες, Μπαριέντος (19’ λ. τρ. Νίνης), Κολόμπο, Ριένστρα, Μπαρτόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ