ΣΠΟΡ

Μεγάλη νίκη του κινήματος των οπαδών με τις ομάδες να μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων

Μεγάλη νίκη του κινήματος των οπαδών με τις ομάδες να μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων
Reuters / Carl Recine

Οι Αγγλικοί σύλλογοι αποφάσισαν να ρίξου την τιμή των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς στις 30 λίρες για τα επόμενα 3 χρόνια, κάτω από την πίεση των οργανώσεων των φιλάθλων στην Αγγλία.

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στα γήπεδα από τους φιλάθλους ιδιαίτερα για τις τιμές των εισιτηρίων στα εκτός έδρας ματς, έφεραν αποτέλεσμα. Τα τελευταία 20 χρόνια οι ομάδες είχαν εκτοξεύσει το κόστος των εισιτηρίων για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Ιδιαίτερα για τα ματς με τους «μεγάλους», το εισιτήριο αποτελούσε είδος πολυτελείας για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν στο Ολντ Τράφορντ, στο Άνφιλντ, στο Λονδίνο.

Παρότι υπήρχαν και φωνές που δεν συμφωνούσαν, η πίεση από το οργανωμένο κίνημα των φιλάθλων και οι συντονισμένες δράσεις (ετοίμαζαν μεγάλο συλλαλητήριο σε λίγες ημέρες στην συνάντηση των μετόχων των συλλόγων) υποχρέωσαν τις ομάδες να το ξανασκεφτούν και να βάλουν το πλαφόν των 30 λιρών.

Η ετήσια επιβάρυνση για κάθε σύλλογο υπολογίζεται στις 200 χιλιάδες λίρες, όμως η νέα τριετής συμφωνία για τα τηλεοπτικά της Premier League, αξίας μεγαλύτερης από 6,5 δις € είναι υπεραρκετή για να καλύψει την «χασούρα».

Κάποιες μάλιστα ομάδες έσπευσαν ήδη να ενημερώσουν, ότι θα ρίξουν και κάτω από το πλαφόν των 30 λιρών, τις τιμές των εισιτηρίων. Η Άρσεναλ θα το βάλει στις 26 λίρες, ενώ η Τσέλσι θα κάνει περαιτέρω μείωση, αν δεν εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League της ερχόμενης περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ