ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Γρανάδα 0-0: Ισοπαλία και αποκλεισμός για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

ΠΑΟΚ-Γρανάδα 0-0:  Ισοπαλία και αποκλεισμός για τον «Δικέφαλο του Βορρά»
AP Photo / Giannis Papanikos

Αντίο στην Ευρώπη είπε ο «Δικέφαλος» μένοντας ισόπαλος 0-0 με τους Ισπανούς, με τους «ασπρόμαυρους» να πληρώνουν τελικά τις απώλειες με την Ομόνοια και στα δύο ματς του ομίλου.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία διατήρησαν την παράδοση που τους θέλουν να μην ηττώνται εντός έδρας από ισπανική ομάδα, καθώς κράτησαν την Γρανάδα στο 0-0, αποτέλεσμα που έφεραν οι δύο σύλλογοι και στο πρώτο ματς στην ιβηρική χερσόνησο και όπως φαίνεται, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε στην τελική τις απώλειες βαθμών που είχε στα δύο παιχνίδια με την Ομόνοια.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα, στο 13’ ο πορτιέρο της ελληνικής ομάδας αναγκάστηκε να επέμβει, όταν ο Πουέρτας βρέθηκε σε τετ-α-τετ, με τον δυναμικό τερματοφύλακα να ενεργεί σωστά.

Εννέα λεπτά αργότερα, οι Ίβηρες έφτασαν και πάλι με αξιώσεις προς την εστία των «ασπρόμαυρων», όταν ο Ελ Καντουρί έκανε το λάθος, ο Μολίνα μπήκε στην περιοχή, θέλησε να περάσει τον Πασχαλάκη, αλλά ο Ίνγκασον με τρομερό τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, η Γρανάδα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Μολίνα πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Πάντως, η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήταν για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Συγκεκριμένα, στο 44’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Βαρέλα πήρε την δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ααρόν και έφυγε άουτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ