ΣΠΟΡ

Λέστερ – ΑΕΚ 2-0: Ήττα και αποκλεισμός για την Ένωση

Λέστερ – ΑΕΚ 2-0: Ήττα και αποκλεισμός για την Ένωση

Η «Ένωση» εμφανίστηκε ξανά άνευρη, η εικόνα της στην άμυνα ήταν θλιβερή και φυσιολογικά γνώρισε την ήττα (2-0) από τη «σβηστή» Λέστερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν άνευροι, χωρίς διάθεση κι η εικόνα τους στην άμυνα ήταν θλιβερή. Εν κατακλείδι δεν έδειξαν καμία βελτίωση κόντρα σε μια ομάδα που όποτε ήθελε ανέβαζε λίγο τον ρυθμό κι έκανε ευκαιρία.

Ειδικά ο Μπαρνς έκανε ο,τι ήθελε όλο το βράδυ από την αριστερή πλευρά, την ώρα που η ΑΕΚ έψαχνε ευκαιρία με το... κιάλι. Άλλωστε μόνο τις τελικές να δεις κάποιος (17-3 υπέρ των γηπεδούχων) καταλάβει πολλά, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν σουτ εντός εστίας. Γενικότερα, η «Ένωση» αποχαιρέτησε την Ευρώπη για φέτος, με την κακή εικόνα που μας συνήθισε στη φάση των ομίλων.

Κακό ξεκίνημα, τραγικά λάθη

Ο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει με τρεις στο κέντρο της άμυνας (βλ. Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας) και τους Βασιλαντόπουλο και Μιτάι στα άκρα. Μάλιστα, ο νεαρός Αλβανός έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του. Στο κέντρο ήταν οι Κρίστιτσιτς, Σιμάο και Μάνταλος, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Ανσαριφάρντ και Λιβάι Γκαρσία.

Βέβαια, όλα αυτά μικρή σημασία έχουν καθώς όπως και στο ματς με την Μπράγκα, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πνευματικά ανέτοιμοι και για ακόμα ένα ματς υπέπεσαν σε λάθη που τους στοίχησαν με το «καλημέρα».

Στο 12ο λεπτό, ο Σβάρνας δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά μετά την μπαλιά του Τίλεμανς κι ο Ουντέρ σκόραρε με ωραίο σουτ, αφού η μπάλα στρώθηκε μπροστά του. Πριν καλά καλά προλάβει η «Ένωση» να συνέλθει ήρθε και το 2-0 για τις «Αλεπούδες». Ο Μπαρνς πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο μέσα στην περιοχή, σούταρε κι αφού η μπάλα βρήκε στον Νεντελτσιάρου κατέληξε στα δίχτυα στο 14'.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ προσπάθησε κάπως να πιέσει ψηλά, αλλά η Λέστερ διατήρησε με ευκολία την κατοχή, η οποία έφτασε στο πρώτο μισάωρο στο 65%. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Τσιντώτας έκανε εντυπωσιακή επέμβαση μετά το μακρινό σουτ του Πράετ.

Έψαξε αντίδραση με 4-3-3 αλλά τίποτα!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Καρέρα προσπάθησε να... ανακατέψει την τράπουλα κι άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3, σε μια προσπάθεια να δει αντίδραση από τους παίκτες του. Συγκεκριμένα, στο 55ο λεπτό Μαχαίρας πήρε τη θέση του Γκαρσία κι ο Σάκχοφ αυτή του Σβάρνα.

Κάπως έτσι οι Μιτάι και Βασιλαντωνόπουλος γύρισαν πίσω για να πλαισιώσουν τους Χνιντ και Νεντελτσιάρου, ενώ στο κέντρο μαζί με τους Κρίστιτσιτς και Σιμόες πήγε ο Σάκχοφ. Στα άκρα έπαιξαν οι Αλμπάνης (πήρε λίγο αργότερα τη θέση του Μάνταλου), Μαχαίρας με τον Ολιβέρια (πήρε τη θέση του Ανσαριφάρντ) να είναι στην κορυφή.

Παρά τις όποιες αλλαγές, πάντως, η κακή εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε δραματικά. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά αλλά οι γηπεδούχοι όχι απλά κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, αλλά μπόρεσαν να φτάσουν και με προϋποθέσεις στην εστία του Τσιντώτα.

Χαρακτηριστική είναι η φάση του 69ου λεπτού, με τον Μπαρνς να συγκλίνει προς την περιοχή και να κάνει το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία της ΑΕΚ, ενώ στο 74ο λεπτό το γύρισμα του Αγιόθε Πέρεθ από τη μικρή περιοχή κατάφερε να μπλοκάρει ο Τσιντώτας.

Η Λέστερ θα μπορούσε να σκοράρει και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η ελληνική ομάδα ουσιαστικά έχει να επιδείξει μόνο ένα κακό σουτ του Ολιβέιρα στο 84', με τη μπάλα να φεύγει ψηλά μετά την ωραία συνεργασία των «κιτρινόμαυρων».

ΤΑ ΓΚΟΛ: 12' Ουντέρ, 14' Μπαρνς

Λέστερ (Μ. Ρότζερς, 4-3-3): Γουόρντ, Τζάστιν, Φοφανά (82’ Μόργκαν), Εβανς, Τόμας, Πράετ, Εντίντι (63’ Μεντί), Τίλεμανς (82’ Τσάντουρι), Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67’ Πέρεζ)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας (56’ Σάκχοφ), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (66’ Αλμπάνης), Κρίστισιτς, Μιτάϊ, Γκαρσία (55’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ