ΣΠΟΡ

TIME: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αθλητής της χρονιάς

TIME: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αθλητής της χρονιάς
CNNi

Αθλητής της χρονιάς είναι για το αμερικανικό περιοδικό «TIME» ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Όχι μόνο για την κατάκτηση του τίτλου με τους Λέικερς, αλλά και για τις παρεμβάσεις του σε κοινωνικά θέματα, όπως είναι η καταπολέμηση του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ, ο οποίος κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο του ΝΒΑ, με τρεις διαφορετικές ομάδες (Κλίβελαντ, Μαϊάμι, Λέικερς), είχε σημαντική συμβολή στη συμμετοχή των πολιτών στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο της εκστρατείας «περισσότερο από μια ψήφο», υποστηρίζοντας δημοσίως την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, οι «προσωπικότητες της χρονιάς»

Τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις χαρακτηρίζει «προσωπικότητες της χρονιάς» για το 2020 το περιοδικό Time.

Το δίδυμο του Μπάιντεν, ενός Δημοκρατικού βετεράνου της πολιτικής, 78 ετών, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει την 20ή Ιανουαρίου ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και της Χάρις, της πρώτης γυναίκας που θα γίνει αντιπρόεδρος της χώρας, επελέγη ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες.

Οι υπόλοιπες τρεις ήταν αυτή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη, και αυτή του Δρ. Άντονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του περιοδικού Edward Felsenthal, η επιλογή έγινε «διότι αλλάζουν την αμερικανική ιστορία, διότι δείχνουν ότι οι δυνάμεις της ενσυναίσθησης είναι μεγαλύτερες από την οργή του διχασμού, διότι μοιράστηκαν ένα όραμα επούλωσης ενός κόσμου σε πένθους, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις είναι οι Προσωπικότητες της Χρονιάς του ΤΙΜΕ για το 2020».

Το εξώφυλλο του περιοδικού καταλαμβάνει ολόκληρο φωτογραφία των Μπάιντεν και Χάρις πλάι-πλάι, με τον τίτλο να αναφέρει πως «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» («Changing America’s Story»).

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους στην αμερικανική ιστορία που κατάφερε να κερδίσει πρόεδρο που διεκδικούσε δεύτερη θητεία, υπογράμμισε το Time. Είναι μόλις η δέκατη φορά που συμβαίνει αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ